Bekliyor -18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika
Yerel

Bekliyor -18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Konya'nın ilçelerinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla tören yapıldı.

18.03.2015 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın ilçelerinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla tören yapıldı.

Seydişehir'de Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan programda, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra bir grup şehitlerin fotoğraflarının bulunduğu pankartlarla yürüyüş gerçekleştirdi. Tören kapsamında protokol üyeleri Akyol Mezarlığı'ndaki şehitliğe geçerek şehit mezarları başında dua etti.

Etkinlik, Belediye Düğün Salonu'nda Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin şiir okumasıyla sona erdi.

Programa, Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel, Jandarma Karakol Komutanı Yüzbaşı Mehmet Oyanık, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, kurum amirleri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Halkapınar

Halkapınar'da şehit mezarları ziyaretleri ile başlayan anma etkinlikleri Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile devam etti.

Anma programı daha sonra Halkapınar Arif Arık Çok Programlı Anadolu Lisesi Sosyal Hizmetler Salonunda devam etti. Öğretmen ve öğrencilerin sunduğu programda şiirler, türküler okunarak oratoryo sunumu yapıldı.

Törene, Halkapınar Kaymakamı Mehmet Kocabey, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Halil İbrahim Keleş, Belediye Başkanı Fahri Vardar katıldı.

Karapınar

Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması ile başlayan kutlamalar Kültür Merkezi'nde devam etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Çanakkale Zaferi'nin dünyada eşer ve benzerinin bulunmadığını söyledi.

Çanakkale'de iman gücü ile kazanılan zaferin dünyaya örnek olduğunu belirten Sağdıç, "Bu mirasa sonsuza kadar sahip çıkmak bizlerin borcudur" dedi.

Programa, Karapınar Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Garnizon Komutanı Topçu Kıdemli Albay Osman Oğuz Cantürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, İlçe Emniyet Müdürü Harun Yaldız sivil toplum kuruluş başkanları, şehit aileleri ve gaziler  katıldı.

Cihanbeyli

Cihanbeyli'de Anıt Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan program, Cihanbeyli Belediyesi Konferans Salonu'nda devam etti.

Programa, Cihanbeyli Kaymakamı Ahmet Gencer, Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, Garnizon Komutanı Durmuş Şafak, Cumhuriyet Savcısı Fatih Açıl, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şemseddin Aykut, Cihanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Satılmış katıldı.

Ereğli

Ereğli Meydanbaşı Şehitliğinde düzenlenen programa, Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ereğli Garnizon Komutanı Binbaşı Adem Tol, Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Efe, Ereğli Emniyet Müdürü Erdal Yağmur, şehit aileleri, gaziler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Şehitlikte okunan Kuran-ı Kerim ve duanın ardından şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

Şehit annesi Menekşe Akutay, oğlunun mezarı başında dua ederken yanına gelen Ereğli Garnizon Komutanı binbaşı Adem Tol'a, "Oğlum çiçek iken soldu. Şehit oğlunun mezar taşını kırıp  çiçeklerini koparıyorlar" diyerek, şikayette bulundu.

Diğer ilçelerde de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla törenler düzenlendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bekliyor -18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika


Advertisement