Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko, Özbekistan'da - Son Dakika
Güncel

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko, Özbekistan'da

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Özbekistan'ın geçen ay vefat eden Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un Semerkant'taki mezarını ziyaret ederek çiçek koydu.

06.10.2016 20:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Özbekistan'ın geçen ay vefat eden Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un Semerkant'taki mezarını ziyaret ederek çiçek koydu.

Çalışma ziyareti için Özbekistan'a gelen Lukaşenko'yu, Semerkant Havaalanı'nda geçici Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev karşıladı.

Lukaşenko ve Mirziyoyev, Semerkant'ın tarihi Şahi Zinde Külliyesi'nde bulunan Hazret Hızır Mezarlığı'nı ziyaret ederek, geçen ay vefat eden Kerimov'un mezarına çiçek bıraktı. Daha sonra Semerkant'taki Forumlar Sarayı'na geçen Lukaşenko, burada İslam Kerimov'un fotoğrafının bulunduğu salona çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu, ardından da Kerimov'un eşi Tatyana Kerimova ile görüşerek başsağlığı diledi.

Lukaşenko, temasları çerçevesinde Özbekistan'ın geçici Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev ile de görüştü.

Lukaşenko, Belarus ile Özbekistan'ın ticari ve ekonomik alanda büyük bir potansiyele sahip olduğunu kaydederek, "Bizler, ilişkilerin gelişmesinde bazı aksaklıklar yaşadık. Karşılıklı çabalar sonucunda, 2-3 yıl içerisinde mal dönüşümünün artacağına inanıyorum. Bunun için büyük bir potansiyel var. Bizim size, sizlerin de bize ihtiyacı var. Bizlerin görevi, Özbek ve Belarus halklarının layık olduğu ilişkileri sağlamaktır." diye konuştu.

Mirziyoyev de, Semerkant'ı ziyaretinden dolayı Lukaşenko'ya teşekkür ederek, Belarus halkı ve yönetiminin Özbekistan'a gösterdiği destekten dolayı minnettarlığını dile getirdi. Mirziyoyev, "Belarus, Özbekistan'ın güvenilir, samimi ve çok eski ortağı ve dost bir ülke. Günümüzde iki ülke arasındaki mal dönüşümü hacmi bizleri tatmin etmiyor. Bunun artırılması için çaba göstermeliyiz." ifadesine yer verdi.

Beyin kanaması geçirmesinin ardından tedavi gördüğü hastanede geçen ay vefat eden Kerimov, doğduğu Semerkant'taki Şahi Zinde Külliyesi yakınındaki mezarlığa defnedilmişti. 1938 doğumlu Kerimov, 1989 yılından ölümüne kadar ülkeyi yönetmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko, Özbekistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement