Belarus ile İnegöl Arasında İş Birliği - Son Dakika
Ekonomi

Belarus ile İnegöl Arasında İş Birliği

Belarus ile İnegöl Arasında İş Birliği

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın (İTSO) daveti üzerine gelen Belarus Orman Bakanı Yuri Nazarov ve beraberindekiler, İnegöl Belediyesi’ni ziyaret etti.

04.02.2016 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın (İTSO) daveti üzerine gelen Belarus Orman Bakanı Yuri Nazarov ve beraberindekiler, İnegöl Belediyesi'ni ziyaret etti.

Belarus'un İstanbul Başkonsolosu Igor Bely, İnegöl ile Belarus arasında ticari ilişki kurmak için geldiklerini belirterek, "Bakanımız sizin mobilya imalatçılarınızı yerinde görmek için geldi. Aynı zamanda delegasyonumuz içerisinde Belarus'ta büyük ağaç sanayii işleri yürüten, mobilya üretimi yapan sektör temsilcileri var. Belarus ile ticari münasebetler gerek siyasi, gerekse ekonomik olarak çok başarılı bir şekilde ilerliyor. Aynı zamanda kültürel ilişkilerimizde de ilerlemeler kaydediyoruz. Gördüğümüz kadarıyla Türk üreticilerle, Belarus üreticileri aynı ürünleri üretmelerine rağmen kendi aralarında pek büyük bir rekabete sahip değiller. Biz buraya Belarus- Türkiye ilişkilerinin daha artırılmasını sağlamak için geldik" dedi.

Heyete İnegöl'le alakalı bilgiler veren Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise, "İnegöl sanayi, tarım ve turizm şehridir. İnegöl'de 2 tane OSB mevcut. İnegöl'de ticaret daha ziyade mobilya üzerine. Bizlerde İnegöl Belediyesi olarak şehrimizde mobilyanın gelişmesi için çalışıyoruz" diye konuştu.

Belarus Orman Bakanı Yuri Nazarov da, "Organize sanayi bölgelerini nasıl kurdunuz, nasıl kaynaklar ayırdınız, nasıl yönlendirdiniz. Bunlar bizim için birer tecrübe olacak. İrili ufaklı 2 bin mobilyacını burada olması önemli. Demek ki herkese güneşin altında bir yer var, onu görüyorum. Bizim birlikte kesiştiğimiz noktalar var. İlk önce bunu profesyoneller olarak ele alacağız. Önce yol haritasını tespit ettikten sonra bilahare artık ticari yöne doğru ilişkilerde kayış olacak diye düşünüyoruz. Niyetimiz o. Ama pek çok kesişme noktaları olduğunu şimdiden görebiliyorum. Dağlar, yollar, tarlalar var ama pek orman, ağaç göremedik. Belki de ormanı bizim anladığımız şekilde göremedik. Belarus'a gelin, sizi ormanla tanıştıralım. Ağaç mobilyanın hammaddesi" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Belarus ile İnegöl Arasında İş Birliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement