Belarus ile Türkiye Arasında Eğitim Köprüsü Oluşturuldu - Son Dakika
Yerel

Belarus ile Türkiye Arasında Eğitim Köprüsü Oluşturuldu

Belarus Devlet Üniversitesi Türkiye Bilgi, İletişim ve Eğitim Ofisi, Ziraat Ajansı bünyesinde Antalya'da kuruldu.

05.03.2015 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belarus Devlet Üniversitesi Türkiye Bilgi, İletişim ve Eğitim Ofisi, Ziraat Ajansı bünyesinde Antalya'da kuruldu.

Belarus Büyükelçiliği Başkatibi Vladimir Solovyev, Ziraat Ajansı ofisinde gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, Belarus ile Türkiye arasındaki ilişkileri önemsediklerini, Belarus Devlet Üniversitesinin Türkiye'de bir temsilcilik oluşturmasının önemli bir adım olduğunu söyledi.

Daha fazla Türk öğrenciyi Belarus'ta görmek istediklerini dile getiren Solovyev, "İki ülkenin birbirini anlaması ve dostluk kurması için önemli bir adım atıldı. Umarım her yıl daha fazla birbirimize yaklaşacağız" diye konuştu.

Solovyev, ofisin başarılı olabilmesi için büyükelçilik olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Türk öğrencilerine güvenilir hizmet

Belarus Devlet Üniversitesi Türkiye Temsilcisi Cenk Sarkut, 1921 yılında kurulan üniversitenin Belarus Cumhuriyeti'nin imkanları açısından önemli bir eğitim kuruluşu olduğunu söyledi.

Yaklaşık iki yıllık bir proje sonunda temsilcilik aldıklarını anlatan Sarkut, üniversitede 20 fakülte ve 40 binden fazla öğrenci bulunduğunu belirtti. Belarus'ta eğitim almak isteyen ya da Rusça dilini geliştirmek isteyenlere hızlı ve güvenilir hizmet sunmak amacıyla Türkiye Bilgi, İletişim ve Eğitim Ofisi açıldığını anlatan Sarkut, "Amacımız Türkiye'de resmi ofisimizden insanlara ulaşmak ve onların yanlış yerlere gitmelerini önlemek. Öğrencilere de son derece güvenli bir ortam sağlayarak hizmet vermek. Çünkü yurtdışı eğitimleri çok önemli" dedi.

Çok sayıda Rus'un Antalya'da yaşamasından dolayı Türkiye merkezlerini Antalya'da açtıklarını dile getiren Sarkut, İstanbul'da da bir ofis açmayı planladıklarını bildirdi.

Ziraat Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kolcuoğlu da Belarus Devlet Üniversitesinin Türkiye ofisinin Ziraat Ajansı bünyesinde kurulmasıyla sadece öğrenci bazında değil, tarım sektörü açısından da işbirliği sağlanacağını söyledi.

Türkiye'den Belarus'a bir eğitim köprüsü kuracaklarını belirten Kolcuoğlu, "Gençlerimizin hem yabancı dil öğrenme hem de yurtdışı deneyimi kazanması açısından bir elçi olmak bizim için gurur verici. Burada sadece öğrenciler değil, otel zincirindeki çalışanlar, yöneticiler de 3-6 aylık dil eğitimlerden faydalanabiliyor" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Belarus ile Türkiye Arasında Eğitim Köprüsü Oluşturuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement