Belçika'da Terörle Mücadele Tedbirleri - Son Dakika
Güncel

Belçika'da Terörle Mücadele Tedbirleri

Brüksel Bölge Başbakanı Vervoort, vatandaşlıktan çıkarma önerisine tepki gösterdi.

28.01.2015 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belçika hükümetinin üzerinde çalıştığı terörle mücadele tedbirlerine Brüksel Bölge Hükümeti'nden sert tepki geldi.

Brüksel Başbakanı Rudi Vervoort, Belçika basınına yaptığı açıklamada, "Vatandaşlığın geri alınması bazı aşırı rejimlerin başvurduğu bir silahtı. Nazilerin hayata geçirdiği ilk önlemlerden birisi Yahudilerin Alman vatandaşlığını iptal etmekti. Fransa'da Vichi rejimi aynısını yaptı" dedi.

Belçika'da Charles Michel başkanlığındaki merkez sağ koalisyon hükümetinin gündemindeki terörle mücadele önlemleri arasında Suriye'den dönen savaşçılara ağır yaptırımlar getirilmesi bulunuyor.

Planlanan yasal düzenlemelerle Suriye ve Irak'ta savaşmaya gidenlerin Belçika vatandaşlığından çıkarılması, oturum haklarının geri alınması, hapsedilmeleri ya da sınırdışı edilmeleri öngörülüyor.

Rudi Vervoort, "eski reçetelere dönülmesi anlamına gelen vatandaşlık iptalinin ağır bir yaptırım" olduğunu ve geldikleri ülkelerle bağları azalan ikinci ve üçüncü nesil göçmenlerin tabiiyetsiz kalabileceklerini söyledi.

Vervoort, Belçika'dan görece yüksek sayıda gencin Suriye'ye savaşmaya gitmesinde sosyo-ekonomik faktörlerin etkisinin araştırılmasını istedi.

Belçika, AB üyeleri arasında nüfusuna oranla Suriye'ye en çok yabancı savaşçının gittiği ülke olarak dikkat çekiyor. 11 milyonluk ülkeden yaklaşık 350 kişinin Suriye'de savaşa katıldığı ve bunların 100'ünün geri döndüğü tahmin ediliyor. - Brüksel

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Belçika'da Terörle Mücadele Tedbirleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement