Belçika'daki Yahudi Müzesi'ne Saldırı - Son Dakika
Güncel

Belçika'daki Yahudi Müzesi'ne Saldırı

Belçika\'daki Yahudi Müzesi\'ne Saldırı

Fransa, 4 kişinin ölümüne neden olan saldırının zanlısını Belçika’ya iade etti.

29.07.2014 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa, 24 Mayıs'ta Brüksel'deki Yahudi Müzesi'ne yapılan ve 4 kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırının zanlısı Mehdi Nemmouche'u Belçika'ya iade etti.

Polis yetkilileri, öğlen saatlerinde Paris'ten Brüksel'e transfer edilen Nemmouche'un federal polis merkezine götürüldüğünü ve sorgulamasına hemen başlanacağını belirtti. Zanlının 5 gün içinde yargıç önüne çıkarılması ve tutukluluk halinin uzatılması öngörülüyor.

Versailles mahkemesi, 26 Haziran'da, zanlılının hakkında "uluslararası arama kararı olduğu" gerekçesiyle Belçika'ya iadesine karar vermişti.

Mehdi Nemmouche, Marsilya'da gözaltına alınmıştı. Fransız savcı, zanlının Belçika'daki saldırıyı düzenlediği dair ellerinde güçlü deliller olduğunu bildirmişti. Nemmouche, müzeye yönelik saldırının sorumlusu olduğu yolundaki suçlamaları reddediyor.

Yahudi Müzesi'ne düzenlenen silahlı saldırı nedeniyle İsrailli bir turist çift, Fransız vatandaşı olduğu belirlenen bir kadın ve saldırıda ağır yaralandıktan sonra hastaneye kaldırılan bir Belçika vatandaşı hayatını kaybetmişti. - Brüksel

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Belçika'daki Yahudi Müzesi'ne Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement