Belçika'dan Kosovalı'lara "Sığınma" Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Belçika'dan Kosovalı'lara "Sığınma" Uyarısı

Belçika Sığınma ve Göç Müsteşarı Theo Francken, ülkelerini terk ederek Belçika'ya göç eden Kosovalı'lara bu ülkede sığınma izni verilmeceğini açıkladı.

03.03.2015 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belçika Sığınma ve Göç Müsteşarı Theo Francken, ülkelerini terk ederek Belçika'ya göç eden Kosovalı'lara bu ülkede sığınma izni verilmeceğini açıkladı.

Francken, Kosova'nın başkenti Priştine'deki temasları kapsamında, İçişleri Bakanı Skender Hyseni ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Francken, Belçika'nın ülkedeki Kosovalı kaçak göçmenlere sığınma izni vermeyeceğini belirterek, "Belçika'da, Kosova ve diğer Balkan ülkelerinden çok sayıda kaçak göçmen olduğu doğru ancak bu kişilere ülkemizde sığınma izni verilmeyecek. Çünkü onlar gerçekten mülteci değiller" diye konuştu.

Belçika'da yasa dışı kalan Kosovalı'ların tespit edilip Kosova'ya geri gönderileceğini de aktaran Francken, "Belçika, Kosova'nın dostudur ancak son dönemde ülkemize gelen kaçak göçmenler sığınmacı değiller. Bu nedenle de onlara sığınma izni verilmeyecek" dedi.

Kosova İçişleri Bakanı Hyseni de Belçikalı yetkililerden sığınma taleplerinin değerlendirilmesi sürecini hızlandırmaları talebinde bulunduklarını belirterek, "Schengen ülkelerinden sığınma izni alınmasının şansı yok. Bu nedenle yeniden vatandaşlara göç etmemeleri çağrısında bulunuyorum. Göç ettikleri takdirde yola çıktıklarından daha fakir olarak geri dönecekler" uyarısında bulundu.

Belçika'nın Priştine Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, Francken'in üç gün boyunca Kosova'da temaslarda bulunacağı, Kosovalı'ların Avrupa ülkelerine göçünün önüne geçmek için çeşitli görüşmeler gerçekleştireceği bildirildi.

Kosova'dan AB ülkelerine göç

Son günlerde Kosova'dan Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yoğun bir şekilde göç eden vatandaşlar, Sırbistan üzerinden yasa dışı yollarla Macaristan'a giriyor. Bazı Kosova vatandaşları Macaristan'da kalıp burada sığınma başvurusunda bulunurken, bazıları da buradan diğer AB ülkelerine gidiyor.

Son üç ayda, Kosova'dan AB ülkelerine 50 binden fazla vatandaşın göç ettiği tahmin ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Belçika'dan Kosovalı'lara 'Sığınma' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement