Belçika Heyeti Gaziantep'te Konteyner Kenti Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Belçika Heyeti Gaziantep'te Konteyner Kenti Ziyaret Etti

Belçika milletvekillerinden oluşan heyet, Gaziantep'in Nizip ilçesindeki Suriyeli sığınmacıların barındığı konteyner kenti ziyaret etti.

01.03.2015 23:28  Güncelleme: 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belçika heyeti Gaziantep'te- Milletvekillerinden oluşan heyet, Nizip ilçesindeki Suriyeli sığınmacıların barındığı konteyner kentteki okulu ziyaret ederek, sosyal tesisleri ve marketi gezdi Belçika milletvekillerinden oluşan heyet, Nizip ilçesindeki Suriyeli sığınmacıların barındığı konteyner kenti ziyaret etti.Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin (UETD) organizasyonuyla yaklaşık 5 bin Suriyeli'nin barındığı konteyner kente gelen ve aralarında Bürüksel Parlamentosu Meclis Başkanı Julie de Groote'nda bulunduğu heyet, Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları tarafından karşılandı.Konteyner kentteki idari binada kamp müdürü Halil Kendirci tarafından verilen brifinge katılan heyettekiler, daha sonra okulu ziyaret ederek, sosyal tesisleri ve marketi gezdi. Suriyeli ailelerle de sohbet eden milletvekilleri, daha sonra Suriyeli futbol takımıyla kentteki halı sahada dostluk maçı yaptı.UETD Genel Başkan Yardımcısı Filiz İşler, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye ile Avrupa arasında bir köprü oluşturmak istediklerini söyledi.Amaçlarının Türkiye'nin Suriyelilere yönelik yaptığı hizmetleri anlatmak olduğunu ifade eden İşler, "Bu konuda Avrupa basınında çok büyük bir dezenformasyon var. İşte biz bu dezenformasyonu yabancı misafirlerle yaptığımız ziyaretlerle bitirmek istiyoruz. Avrupalı insanlar duyarak değil de yaşayarak gören insanlar olduğu için biz köprü görevi görmek istiyoruz" ifadesini kullandı. .

Belçika Heyeti Gaziantep\'te Konteyner Kenti Ziyaret Etti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Belçika Heyeti Gaziantep'te Konteyner Kenti Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı
    21:45 Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde söyleşiye katılan jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depreme dirençli yerleşim alanların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Görür, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'İskenderun'un Depremselliği ve Deprem Dirençli İskenderun' söyleyişine katıldı.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement