Belçikalı Öğrencilerden Kardeş Okul Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Belçikalı Öğrencilerden Kardeş Okul Ziyareti

Belçikalı Öğrencilerden Kardeş Okul Ziyareti

Belçika’nın başkenti Brüksel’de eğitim veren Paters Jozefieten Melle Koleji öğrenci ve yöneticileri, kardeş okulları olan Erdemli Sağlık Meslek Lisesi’ni ziyaret etti.

10.04.2014 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belçika'nın başkenti Brüksel'de eğitim veren Paters Jozefieten Melle Koleji öğrenci ve yöneticileri, kardeş okulları olan Erdemli Sağlık Meslek Lisesi'ni ziyaret etti.

Ziyaret dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlik öncesinde bir konuşma yapan Kolej Müdürü Jan de Gendt, bir gezi sırasında ağaçlarla çevrili Erdemli Meslek Lisesi'ni gördüklerinde hayran kaldıklarını, kurulan iletişim ile iki okul arasında karşılıklı kardeşlik bağlarının kurulduğunu, gerçekleşen etkinlik ile de bu bağların güçleneceğini belirtti.

Belçikalı misafirleri ağırlamaktan son derece memnuniyet duyduklarını ifade eden Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin'de, "Yunus Emre 'Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım' diyor. Kültürümüzde de var olan misafirperverliğimizi misafirlerimize en iyi şekilde göstereceğimizden hiç şüphem yok. İnsanları yaklaştırarak, tanıştırarak bir araya getirip daha güzel dostluklar kurmalarını sağlayacağız. Bu dostluklar sayesinde dünya barışı kazanacaktır" dedi.

Belçikalı öğrencilerden Celine de Rijcke' de kendilerini karşılayan öğrencilere teşekkür ederek, "Umduğumuzdan daha güzel bir karşılama yapıldı. Bu tanışmadan ve özellikle de Türk mutfağından çok memnun kaldık. Bu organizasyon için emek veren herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Erdemli Sağlık Meslek Lisesi proje koordinatörü Zekai Erdemir ise etkinliklerin sportif faaliyetleri içerdiğinin altını çizerek, 73 öğrenci ve 8 yöneticinin bulunduğu Belçikalı misafirlere bölgenin tanıtılacağını da kaydetti.

Konuşmaların ardından etkinlikler karşılıklı voleybol karşılaşmasıyla devam etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belçikalı Öğrencilerden Kardeş Okul Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement