Belediye Başkan Kılıç'tan Göçmen Bakanlığı Önerisi - Son Dakika
Güncel

Belediye Başkan Kılıç'tan Göçmen Bakanlığı Önerisi

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Avrupa ülkelerinin göçmenlerle uyum sorunu yaşamadığını belirterek, “Farklı kültürlerden gelip yan yana yaşamak kolay değil. Suriyeli göçmenlerin sorunlarını hafife alamayız. Göçmenlerin sorunlarını aşmak için acilen bir Göç ve Göçmen Bakanlığı kurulmalı” dedi.

06.09.2015 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Avrupa ülkelerinin göçmenlerle uyum sorunu yaşamadığını belirterek, "Farklı kültürlerden gelip yan yana yaşamak kolay değil. Suriyeli göçmenlerin sorunlarını hafife alamayız. Göçmenlerin sorunlarını aşmak için acilen bir Göç ve Göçmen Bakanlığı kurulmalı" dedi.

Medyada paylaşılan görüntüler ile göçmenlerin dramı daha belirgin bir şekil alınca, geleceğini başka ülkelerde kurmak isteyenler dünya siyasetinin gündemini oluşturdu.

Türkiye'de ilk kez 2008 yılında bir Göç ve Göçmen Bakanlığı konusunu gündeme taşıyan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Yıllardır yaşanan göç sirkülasyonu ve son günlerde dünya kamuoyunu yakından ilgilendiren görüntüler, Türkiye'de bu alanda çalışma yapacak, siyaset üretecek bir bakanlık kurulmasını zorunlu hale getirmiştir" dedi.

"SORUNLARLA BAŞ BAŞA BIRAKILDILAR"

Almanya'da yıllarca gazetecilik yapan Kılıç, Göç ve Göçmen Bakanlığı konusunu Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Başkanlığı döneminde de dile getirdiğini ancak dikkate alınmadığını ileri sürerek "Halbuki, Türkiye Cumhuriyetinin 5 milyona yakın insanı yurt dışında yaşıyor. Bu insanlar, yıllardır ülke sınırını aştıktan sonra sorunlarıyla baş başa bırakılmıştır. Onların gideceği ülke koşullarına hazırlanması, oralarda karşılarına çıkacak sorunların aşılması, bir görev olarak görülmeliydi" şeklinde konuştu.

"UYUM İÇİN BİLGİ VERİLMELİ"

Körfez savaşı sürecinde Irak'tan, son yıllarda Suriye'den yüz binlerce insanın Türkiye'ye göç ettiğine dikkat çeken Kılıç, gelinen noktada bir Göç ve Göçmen Bakanlığı kurulmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Suriyelilerin birçoğunun sığınmacı olarak Türkiye'de yaşayacağına işaret eden Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: "İsteyerek ya da zorunlu bir şekilde Türkiye'ye göç eden insanlara bizim makamlarımızca bazı kartlar veriliyor. Tanıtım kartı, çalışma-ikamet izni gibi. Bu belgeleri elde eden göçmen, kendisini artık bu ülke vatandaşı gibi görüyor. Ama her şey başını sokacak bir çatı altı ya da çalışma olanağı bularak bitmiyor. Özellikle göçmenlerin, kendileri için yeni olan topluma uyum sağlayabilmeleri için belli bilgiler alacakları aşamalardan geçmeleri gerekiyor. Aksi takdirde, medyaya yansıyan çeşitli çatışmaların ardı arkası kesilmez."

"AVRUPA 60 YILDIR 'UYUM' PEŞİNDE"

Göçmen bakanlığı konusunda görüşlerini sürdüren Başkan Kılıç, "Bu bakanlığı ilk kez kamuoyu ile paylaşıp CHP tüzüğüne aldığı için diğer partilerin gündemine gelmiyor ama, milyonları ve dolayısıyla bütün Türkiye'yi ilgilendiren önemli bir konuda yapılması gereken ne ise o yapılmalı. Farklı kültürlerden gelip yan yana yaşamak kolay değil. Avrupa'nın uyum sorununu hala aşamadığını görüp Suriyeli göçmenleri hafife almak, Türkiye içinde sorun ve çatışmalara davetiye çıkarmak demektir." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Belediye Başkan Kılıç'tan Göçmen Bakanlığı Önerisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Antepli: Dalkavukluk yapacağına evine yerleştir Türkiye Baba'nın Çiftliği değil belediye başkanı olmuşsun daha fazla yükselemezsin çabalama inek 0 0 Yanıtla

Advertisement