Belediye Başkan Yardımcısı İlhan, Avrupa'daki Aksaraylılarla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Belediye Başkan Yardımcısı İlhan, Avrupa'daki Aksaraylılarla Buluştu

Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz İlhan, Avrupa'daki Aksaraylılarla gerçekleştirilecek istişare toplantısının ön hazırlıklarını yapmak üzere Avrupa'daki Aksaray dernekleriyle bir araya geldi.

10.02.2015 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz İlhan, Avrupa'daki Aksaraylılarla gerçekleştirilecek istişare toplantısının ön hazırlıklarını yapmak üzere Avrupa'daki Aksaray dernekleriyle bir araya geldi.

Almanya, Avusturya, Hollanda ve Fransa'yı kapsayan Avrupa gezisinin ilk durağında Almanya'ya giden Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz İlhan ve beraberindeki Belediye Meclis Üyesi Hacı Köksal, Alman Hükümeti'nin desteği ile Türkçe eğitim verilen Solingen Kütüphanesi'nde incelemelerde bulundu.

İlhan, burada yaptığı açıklamada, Aksaray'ın nüfusunun yüzde 10'nun Almanya'da yaşadığını ifade ederek, "Solingen Kütüphanesi'nde birçok kitap Türkçe ve Almanca yazılmış ve Türkçe eğitimi verebilmekte olduklarını görüyoruz. Kütüphane yetkilisi ve aynı zamanda AKDER yönetiminde de görev yapan Emine Kaya Hanım'ın rehberliğinde Solingen Kütüphanesi'ni gezerken burada Türkçe eğitim imkanının olduğunu öğrendik" ifadelerini kullandı. - Aksaray

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Belediye Başkan Yardımcısı İlhan, Avrupa'daki Aksaraylılarla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement