Belediye Başkanı Karalar'dan meclis toplantısındaki arbedeye ilişkin açıklama - Son Dakika
Güncel

Belediye Başkanı Karalar'dan meclis toplantısındaki arbedeye ilişkin açıklama

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, meclis toplantısında Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe'nin darbedilmesine ilişkin, "Bir belediye başkanının bizim arkadaşımızın darbetmesiyle dişinin kırıldığı iddia ediliyor.

10.09.2020 17:37  Güncelleme: 20:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, meclis toplantısında Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe'nin darbedilmesine ilişkin, "Bir belediye başkanının bizim arkadaşımızın darbetmesiyle dişinin kırıldığı iddia ediliyor. Oysa görüntülere baktığımızda bizatihi kendi arkadaşı tarafından darbeye maruz kaldığını görecek." dedi.

Karalar, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında İlçe Belediye Başkanı Gökçe'nin darp sonucu hastaneye kaldırılmasına neden olan meclis toplantısındaki tartışma ve arbedeyle ilgili açıklamada bulundu.

Meclis toplantısında istemedikleri bir hadisenin yaşandığını belirten Karalar, tartışmaya neden olan gündem maddelerinin Adana'nın çıkarına ve lehine olan çok değerli iki madde olduğunu söyledi.

Karalar, tartışmalı gündem maddelerden birinin Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı 6 milyon dolar hibe kazanan bir projeyle ilgili olduğunu kaydederek şunları söyledi:

"Yalnız Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), bir kooperatife üye olmayı şart koştu. Diğer bir tartışmalı madde ise Nata firmasıyla önceden 598 milyonluk bir ihale anlaşması yapılmıştı. Bunu karşılıklı feshetme kararı aldık. Bunun için de firmaya belediyenin mali durumlarından dolayı gayrimenkul önerdik. Önerdiğimiz gayrimenkulleri de normal değerinin çok üstünde fiyatla öneriyorduk. Karşılıklı mutabakata da varıldı. Geçen ay bunları geçirecektik. Cumhur İttifakı'ndaki arkadaşlarımız 'Bunu gelecek aya alalım, bir ay daha inceleyelim, gelecek ay geçirelim' dediler. Meclis tutanaklarında da vardır. Biz bunu yayımlayacağız. Fakat bir ay geçmesine rağmen ve bu işlerin süreli olmasına rağmen bu ay da meclise gelemedi. Biz de 6 milyon dolarlık hibeyi kaçırmamak ve Adana açısından son derece kazançlı olacak olan gayrimenkul mübadelesiyle borcu kapatarak bir firmayla fesih yapmak için bugün yasanın Belediye Başkanına verdiği yetkiye dayanarak gündeme aldık ve oylama yaptık."

Maddelerin oylama sonucu çoğunlukla kabul edildiğini ifade eden Karalar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vicdanlı meclis üyelerimize de buradan teşekkür ediyorum. Bundan rahatsız olan arkadaşlar biraz agresifçe davrandılar. Oradan kalkan bir arkadaşımız 'Gereksiz bağırıyorsunuz, oturun' diye müdahale etmeye kalkınca karşı taraf saldırıya kalktı. Bir belediye başkanının bizim arkadaşımızın darbetmesiyle dişinin kırıldığı iddia ediliyor. Oysa görüntülere baktığımızda bizatihi kendi arkadaşı tarafından darbeye maruz kaldığını görecek. Halkın doğru bilgilendirilmesi noktasında üstümüze düşeni yapıyoruz. Adana'yı düşünen vicdanı olan herkes buna 'hayır' demez. Gelecek ay bunları geçireceğiz demelerine rağmen bu ay bunu getirmemek noktasında bir direnç oluştu."

Belediye Başkanı Karalar\'dan meclis toplantısındaki arbedeye ilişkin açıklama
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Belediye Başkanı Karalar'dan meclis toplantısındaki arbedeye ilişkin açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi
    21:54 Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde, Kaymakamlık tarafından başlatılan proje kapsamında Kaleli Köyü ve Köşk mezrasında yaşayan çocuklar için sinema etkinliği düzenlendi. Ahmet Mücteba Albayrak Bilgi Evi'ne getirilen çocuklar, yeni açılan sinema salonunda film izledi. Etkinlikle çocukların kültür ve sanatla buluşması hedeflendi.

  • Dinar'da otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı
    21:53 Dinar'da otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

    Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, E.D. yönetimindeki otomobil refüje çarparak şarampole devrildi. Kazada, otomobilde bulunan R.Ö.D. hayatını kaybederken, sürücü ve İ.G. ise yaralandı. Yaralılar, ambulansla Dinar Devlet Hastanesine kaldırıldı ve hayati tehlikelerinin olduğu belirtildi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement