Belediye Başkanı "Rüşvet" İddialarına Anonsla Karşılık Verdi - Son Dakika
Güncel

Belediye Başkanı "Rüşvet" İddialarına Anonsla Karşılık Verdi

Belediye Başkanı "Rüşvet" İddialarına Anonsla Karşılık Verdi

Zonguldak Bakacakkadı Belediye Başkanı Muhammet Albuz, belde halkını şaşırtan anonsla ilgili, "Bunu diyenlerin 'şerefsiz' olduğunu ifade ettim." dedi.

15.11.2013 12:57  Güncelleme: 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesine bağlı Bakacakkadı beldesi Belediye Başkanı Muhammet Albuz, kendisinin rüşvet istediği yönündeki iddialar üzerine belediye anonsundan "İddiaları ispatlasınlar. Uyarı anonsumu yapıp, bunu diyenlerin 'şerefsiz' olduğunu ifade ettim" dedi. Başkanın anonsu beldede ortalığı karıştırdı. Esnaflar ise hakarete uğradıkları gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

ANONSU DUYAN SAVCILIĞA KOŞTU

Zonguldak'ın Bakacakkadı beldesinde yaşayan vatandaşlar, geçtiğimiz günlerde MHP'li Belediye Başkanı Muhammet Albuz'un belediye hoparlöründen yaptığı anonsla şaşkınlık yaşadı. Beldede bulunan restoranların gece 12'de kapatılması için önce uyaran, ardından da mekan sahiplerine idari para cezası yazan Belediye Başkanı, 130 bin TL rüşvet istediği iddiaları üzerine eline aldığı megafonla anons geçti. Başkanın yaptığı anonsu duyan restoran sahipleri ise Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

"TEHDİT DEĞİL, HALKIM BİLSİN İSTEDİM"

Belediyenin hoparlörlerinden yaptığı uyarıyı İHA'ya anlatan Belediye Başkanı Muhammet Albuz, "Anons yaptığım günün bir önceki akşamında bir şeyler duydum. İki lokantanın birinden 50 bin TL, diğerinden de 80 bin TL para istemişim. Bunu duydum. Bunu yapacak adam olmadım ömrü hayatımda. Benim yalanla, dolanla, rüşvetle ve haraçla işim olmaz. Ben servetimi vatan millet için yoksul insanlar için harcamış bir adamım. Harcamaya da devam ediyorum. Her yerde bütün kurumlarda, uzak yakın demeden, okulda, camide, hastanede, Kur'an Kursu'nda neresi olursa olsun kendi araçlarımla bu memlekete yollar yapmış bir adamım. Her türlü aracımda var. Ama böyle bir insan olup da ben kendi varımı yoğumu bu memleket için harcarken, bana karalama yapan insanlara karşı ben uyarı anonsumu yaptım. Bana ispatlasınlar. Bu tip iftiralar bana yakışmayan iftiralardır. Bunu diyenlerin 'Şerefsiz' olduğunu ifade ettim. Bunu de nerede konuşulduğunu sordum öğrendim. Doğru olduğunu söylediler. Lokantada konuşan bir kişi bunu konuşmuş. Ben de bu haberi alınca anonsu, milletimin bilgisine sunmak için yaptım. Bir başkalarını tehdit etmek bakımından değil. Ben bunları duyacağım ve açıklamayı yapmayacağım. Eğer öyle bir şey olsaydı, ben bu durumu kabul etmiş olacağım anlamına geliyor. Öyle bir şey yok. Kim yanlışlık kim haksızlık yapıyorsa bu dünyanın sefasını sürdürmesin. En küçüğünden en büyüğüne kadar herkes bilsin. Bana karşı böyle bir duyum aldım. Duyum var ama telefon açıp sordum. Doğruladılar" diye konuştu.

"ANONS YAPIP REZİL ETTİ"

Lokanta sahibi Şaban Yaman ise belediye başkanının anons yaparak kendilerini rezil ettiğini öne sürdü. Yaman, Başkan Albuz hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduğu belirtti. Yaman, "Başkan bir anons yaptı. Anons'ta bize hakaret ettiğini düşünüyorum. Bizi belediyeye çağırıp ta bunu konuşup konuşmadığımızı sorabilirdi. Bizlerle özel konuşabilirdi. Ama mikrofondan konuşup bizi rencide ettiği gibi, Bize onun bunun çocuğu diyerek hakaret ettiğini düşünüyorum. Belediye megafonundan "Lokantanın birinden 50 bin TL, birinden 80 bin TL istemişim. Bunu söyleyen onun bunun çocuğu ve şerefsizdir dediğini duydum. Bizlerde hakkında suç duyurusunda bulunduk. Savcımıza bunları anlatacağız. Bizleri kastettiği açık şekilde ortadadır. Başka lokanta yok. 24 saat olan ruhsatlarımızı iptal eden kendisidir. Bunlarında usulsüz olarak gönderdiği kağıtlar var. İdare mahkemeye verdik. İdare mahkemenin kararını bekliyoruz. Bizi hedef gösterdi. Biz gereken güzellikleri belediyeye yapıyoruz. Duvar dediler yaptık. Bakacakkadı'ya hoş geldin yazısını biz yaptırdık. Mazot derler alırız. Misafirlerine bakarız. Belediye başkanımız bazen ne konuştuğunu bilmiyor. Onunda farkındayız. Biz öyle bir konuşma yapmadık. O sözleri söylemedik. Kendi kuruntularıdır. Bizim böyle bir şeyle alakamız yok. Bunu kim dediyse bizi yüzleştirsin. Bizi rencide etmesine gerek yoktu" dedi.

İddiaların odağındaki diğer restoran sahibi Mustafa Kadam ise "Anonsu duydum. Bizim hakkımızda onun bunun çocukları, şerefsizler diye hakaret etti. Bizi konuşmalarında rencide etti. Biz esnafız. Bizi halkın önünde küçük düşürdü. O. çocuğu değiliz. Benim anam mezarda. Davacıyım. Bu söylenenler tamamen düzmece ve bizim üzerimize kurgulanmış bir oyundur" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Belediye Başkanı 'Rüşvet' İddialarına Anonsla Karşılık Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement