Belediye Başkanı Özdemir İngilizce Kursuna Başladı - Son Dakika
Yerel

Belediye Başkanı Özdemir İngilizce Kursuna Başladı

Belediye Başkanı Özdemir İngilizce Kursuna Başladı

Zonguldak'ın Kilimli Beldesi Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, beldede açılan Bilgi ve Kültür Evi'nde İngilizce kursuna başladı.

02.11.2012 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Kilimli Beldesi Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, beldede açılan Bilgi ve Kültür Evi'nde İngilizce kursuna başladı. Başkan Özdemir, ilk derse ise bürokratlar ve siyasetçilerle birlikte giren Başkan Özdemir, Rusça kursuna başlayacak.

Zonguldak'ın Kilimli Beldesi'nde törenle, yeni hizmete giren Kilimli Belediyesi Bilgi ve Kültürevi açılışı yapılırken, kültürevinde düzenlenecek olan İngilizce ve Rusça kursları da start aldı. Açılış törenine, Kilimli Belediyle Başkanı Dr. Seçkin Özdemir ve belediye meclis üyeleri, AK parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Kamu Hastaneler Birliği Zonguldak Genel Sekreteri Korkut Eren ve hastane yöneticileri, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek ve şube müdürleri, Zonguldak İl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zülfikar Uçar, Zonguldak Gençlik Merkezi Müdürü Haydar Üzülmez Yeniceliler Derneği Başkanı Yaşar Karaman, AK parti Kilimli Belde Başkanı Cavit Taşcı ve yönetim kurulu üyeleri, İl sağlık Müdürü Bilal Cin ile çok sayıda davetli topluluğu katıldı. Açılış kurdelesini davetlilerle birlikte kesen Başkan Özdemir, açılış konuşmasında ise kendisinin de ücretsiz olarak düzenlenen İngilizce kursuna yazıldığını ifade etti. Kursun, Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü, Zonguldak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Kilimli Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlendiğini belirten Özdemir, "İlk etapta 120 kişi 4 ayrı İngilizce kursuna katılacak. Onların içerisinde inşallah bende olacağım. 30 kişi Rusça yabancı dil kursumuza katılacak. Önünüzdeki hafta Pazartesi günü itibariyle kurslarımız başlayacak. Eğitimler herkesin aslında niyet ettiği ama bir türlü fırsat bulamadığı, gündemine alamadığı, hep geri plana attığı konudur. Bizler eğitimlere özellikle yabancı dil eğitim kurslarına çok önem veriyoruz. Evdeki hanımlarımız, çocuklarımız, kızlarımız bakıyorsunuz bunlar hep niyet ediyorlar, heves ediyorlar, maddi imkansızlıklardan dolayı ya da ulaşım koşullarından dolayı hep bunları ikinci plana attılar. Burada genç yaşlı demeyeceğiz. Emin olun gerçekten çok keyifli, güzel zamanlar geçireceğiz. Belki de okuldan çok yıllar önce mezun olan ağabeylerimiz, ablalarımız yeniden aralarına teneffüs havalarını alacaklar, gelecekler burayla. Bir çay molaları verecekler, yeni bir sosyal çevre edinecekler ve günün stresinden uzaklaşacaklar. Ben kendi adıma diyelim biraz İngilizce buluyorum ama tekrar bu ortama gelmek istiyoruz. İleriki zamanlarda Rusça ile de zaman bulacağım. Her ne kadar günümüz vaktimiz çok yoğunda olsa bunlara herkesin gelmesini özellikle rica ediyorum. Bunlara kendimize fırsat verelim, kendimize zaman ayıralım. Çünkü zaman çok hızlı ilerliyor. 40, 50, 60 yıl diyoruz. Ondan sonra belli bir yaş kemale erdikten sonra hiçbir şey olmuyor. Bu heyecanı bize tekrar yaşattıklarından dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Allah mahcup etmesin diyorum ve hayırlı olsun diliyorum" dedi.

Ak Parti Hamdi Uçar ise kursla yaptığı değerlendirmenin ardından Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir'i tebrik etti. Uçar, "Bugün Kilimli Belediyemizin Kilimli halkına hediye ettiği çok önemli bir çalışmanın açılışını yaptık. Hayırlı uğurlu olsun. Aslında belediyelerimizin yapması gerekenlerin hizmetlerin başında gelen bir hizmettir bu tür çalışmalar.

Belediyelerimiz yol, su kanalizasyon gibi hizmetlerin dışında sosyal ve kültürel faaliyetleri de yapması gerekiyor. Belediye başkanlarımız, son dönemlerde ciddi anlamda önem veriyor. Bu anlam da çok önemli. Katılımın olacağını umut ediyoruz. Hizmetten gençlerin faydalanacağını, kahve köşelerinden kurtulacağını ümit ediyoruz. Sadece gençler değil, yaşlı insanların da bu hizmetten faydalanıp, zamanlarını dolu dolu geçireceğini ümit ediyoruz. Rusça kursuna da katılacağını da söyledi. Başkanımız gibi herkesin bu tür kurslara katılması gerekiyor. Global dünyada herkesin ana dillinin dışında başka dilleri de bilmesi mecbur artık. Bir de insanları teşvik etme anlamında önemli görüyoruz" diye konuştu.

Açılış kurdelesinin ardından merkezi gezen Başkan Özdemir, ilk derse ise yanındaki protokol ile birlikte girdi.Merkezde bulunan antik eşyaların bulunduğu sergiyi de gezen protokol, eski eşyaları ilgiyle inceledi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediye Başkanı Özdemir İngilizce Kursuna Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement