Belediye Başkanı Tanık, Su Kesintisiyle İlgili Soruları Yanıtladı - Son Dakika
Güncel

Belediye Başkanı Tanık, Su Kesintisiyle İlgili Soruları Yanıtladı

Belediye Başkanı Tanık, Su Kesintisiyle İlgili Soruları Yanıtladı

Haftalık olağan basın toplantısında gazetecilerin, Çankaya'da 2 ay ard arda yapılan ve 3-4 gün süren su kesintisiyle ilgili sorularını yanıtlayan Bülent Tanık, su kesintisinin arkasında plansız, programsız karar ve yatırımların yattığını söyledi.

25.10.2013 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haftalık olağan basın toplantısında gazetecilerin, Çankaya'da 2 ay ard arda yapılan ve 3-4 gün süren su kesintisiyle ilgili sorularını yanıtlayan Bülent Tanık, su kesintisinin arkasında plansız, programsız karar ve yatırımların yattığını söyledi. Tanık, ASKİ önünde su kesintisini protesto etmek için basın açıklaması yapmak isteyen CHP Çankaya örgütünün saldırıya uğramasıyla ilgili de "Protesto hakkını kullanan siyasi partiye yapılan zorbalığın inanıyorum ki yargı tarafından gereğini yerine getirilecektir" dedi.

"Çankayalıların su kesintisi hakkında bilgi almak için aradıkları Büyükşehir Belediyesi'nin "Çankaya birimine sorun" cevabıyla karşılaşmaları, vatandaşın konunun Çankaya Belediyesi ile alakalı olduğu düşüncesi yaratıyor" diyen Tanık, Büyükşehir Belediyesi'ni ilgilendiren hiçbir konuda yetkileri olmadığını, toprağın 10 cm altındaki bakım, onarım, arıza gibi hiçbir konuda müdahale haklarının olmadığını bunu ancak uygulayıcı izin verirse yapabileceklerini söyledi.

"BÜYÜKŞEHİR SUYU AKITMAK ZORUNDA"

Suyun akmaması yüzünden Çankaya Belediyesi'ni mesul tutan dünya kadar insan olduğunu belirten Tanık, "Ya yasa değişecek, ilçe belediyeleri de bu işleri yapabilir hale gelecek ya da vatandaşa bu tür şeyler için ilçe belediyelerini zan altında tutmayın, sözü söylenecek" şeklinde konuştu. Öte yandan Tanık, vatandaşın mağdur olmasına göz yummak istemediklerini ve gerekirse tankerle su taşıyıp dağıtım yapabileceklerini ancak esas olanın mevcut idari yapının suyu akıtmak olduğunu söyledi.

"KIZILIRMAK SUYU UNUTTURULDU"

Büyükşehir Belediyesi'nin bir önceki dönemde dünyanın parasını çarçur ederek ortaya attığı Kızılırmak'tan su getirme hikayesini hatırlatan ve bunun kamuoyuna unutturulmaya çalışıldığına dikkat çeken Tanık, "Kızılırmak suyunun getirilmesi için ilave ödenek ve afet durumu usullerini uygulama yetkisi almak üzere halkın Belediye Başkanı tarafından paniğe sürüklendiğini, bağlı olduğu siyasi partinin Başkanı ve Sn. Başbakan söylemiştir" dedi.

"GÖKÇEK DSİ'Yİ DE BASKI ALTINA ALMIŞTI"

1967 yılında yapılan içme suyu master planının uygulanmayışının arkasında Büyükşehir Belediyesi ve DSİ arasındaki iktidar mücadelesinin yattığını belirten Başkan Tanık, "Büyükşehir tıpkı bugün ODTÜ'de yaptığı gibi DSİ'yi baskı altına alıp Kuzey Ankara Bolu yöresindeki Kuzeybatı Ankara su kaynaklarını kullanıma sokacağım ve bununla ilgili ihaleleri ve barajların yapılmasını ya beraber ya da ben gerçekleştireceğim diyerek süreci örgütlemiştir" açıklamalarında bulundu.

"KAYNAKLAR DOĞRU YERDE KULLANILMALI"

Su kesintisinin en önemli nedenlerinden birisinin ASKİ ve EGO'nun alt yapı kaynaklarının tesislerin yapımı ve onarımı dışında bat-çık gibi köprülü kavşakların yapımına ayrıldığını ifade eden Tanık, kurumların kendi bütçelerindeki kaynakların yerinde kullanılmayışının patlamalara neden olduğunu ve bunun faturasının da ilçe belediyelerine çıkarıldığını sözlerine ekledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Belediye Başkanı Tanık, Su Kesintisiyle İlgili Soruları Yanıtladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement