Belediye Başkanı Ünver: Tarihi Yıkmıyoruz - Son Dakika
Güncel

Belediye Başkanı Ünver: Tarihi Yıkmıyoruz

Belediye Başkanı Ünver: Tarihi Yıkmıyoruz

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Kalesi'ndeki 11 mahalleyi içine alan bölgedeki Kentsel Dönüşüm çalışmaları sırasında keşfedilen dünyanın en büyük yeraltı şehrindeki temizlik çalışmaların hukuka uygun devam ettiğini belirterek, bu çalışmaların gerçekleştirilmesini istemeyenlerin yiğit, mertçe hak hukuk aramak yerine, kalleşçe yasal olmayan yollara başvurduklarını söyledi.

06.02.2016 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Kalesi'ndeki 11 mahalleyi içine alan bölgedeki Kentsel Dönüşüm çalışmaları sırasında keşfedilen dünyanın en büyük yeraltı şehrindeki temizlik çalışmaların hukuka uygun devam ettiğini belirterek, bu çalışmaların gerçekleştirilmesini istemeyenlerin yiğit, mertçe hak hukuk aramak yerine, kalleşçe yasal olmayan yollara başvurduklarını söyledi.

Belediye Başkanı Hasan Ünver, önceki gün bazı gazete ve internet sitelerinde Nevşehir Belediyesi'nin Osmanlı eserlerini yıktığına dair yayınlanan haberler üzerine bir basın toplantısı düzenledi. Ünver, birilerinin Nevşehir Belediyesi'ni halen kale civarında devam eden arkeolojik çalışma ve temizleme çalışmaları nedeniyle mesnetsiz, kanıtsız iftiralarla suçlayarak bir yerlere gitmeye çalıştıklarını ifade ederek, "Bu iftiralara bıkmadan usanmadan yargı yolu ile de cevap veriyoruz. Vermeye de devam edeceğiz" dedi.

Nevşehir Belediyesi'nin yıktığını öne sürdüğü tescilli binaların eski ve yeni hallerini gösteren fotoğrafları basın mensupları ile paylaşan Ünver, şöyle devam etti:

"Bu fotoğraflar söz konusu bazı gazete ve internet sitelerinde gösterdikleri yıkılmış denilerek gösterilen fotoğraflar, bunlarda belediyenin yıktığı ileri sürülen tescilli yapılar. Hangisi yıkılmış ? hepiniz görüyorsunuz. Belediyemiz tarafından yıkılmış tek bir bina yok."

Ünver, geçen yılın sonlarına doğru, bir internet sitesinin de "Kentsel Dönüşüm çalışmalarında Nevşehir Belediyesi'nin tescilli binaları yıktı" diye bir haber yaptığını anlatırken Nevşehir Sulh Ceza Mahkemesi'nin konuya ilişkin olarak verdiği karardan bir bölüm okudu. Kararda, 20.12.2015 tarihinde söz konusu internet sitesinde 'Nevşehir'de neler oluyor?' başlıklı haber yayınlandığını ancak yapılan tüm inceleme ve araştırmalar sonrasında söz konusu arkeolojik çalışma ve temizleme çalışmaların yasaların öngördüğü gibi yapıldığının bağımsız yargı tarafından da karar altına alındığını söyledi.

Başkan Ünver, tüm uygulamalarının hukuka uygun olması gerektiğini Kentsel Dönüşümü tamamlayıp ilin ufkunu genişleteceklerini, tarihini ortaya çıkaracaklarını son olarak yayınlanan 'AKP'li belediye Osmanlı eserlerini yıktı' başlıklı yazının da gerçeği yansıtmadığını, Osmanlı belgelerinde de varlığı belirtilen 30 su yolu nedeniyle makinesiz el ile çalışma yapıldığını ekledi. - Nevşehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belediye Başkanı Ünver: Tarihi Yıkmıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement