MHP'li Başkanın Mahkemeye Verdiği Akademisyene Beraat - Son Dakika
Güncel

MHP'li Başkanın Mahkemeye Verdiği Akademisyene Beraat

MHP\'li Başkanın Mahkemeye Verdiği Akademisyene Beraat

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz'ın açtığı davada MEÜ Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Doğan'ın beraatine karar verildi.

16.09.2014 14:46  Güncelleme: 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Ekber Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a hakaret ettiği iddiasıyla açılan davadan beraat etti.

Mersin 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada Doğan hazır bulundu.

Belediye başkanı Kocamaz'ın katılmadığı davada Türkiye Barolar Birliği ile Eğitim-Sen Mersin Şubesi'nin müdahil olma talepleri mahkeme heyetince kabul edilmedi.

Doğan'ın avukatı Celal Kul, akademisyen müvekkilinin uzmanlık alanı çevre konusunda yaptığı bir röportajında basın ve akademik özgürlüğünü kullanarak yerel yönetim faaliyetlerini değerlendirdiğini, bunun farklı yerlere çekildiğini savunarak müvekkilinin beraatini istedi.

Kocamaz'ın avukatı Ozan Çetin ise Doğan'ın verdiği röportajın basın özgürlüğü kapsamında değerlendirmenin mümkün olmadığını savunarak, yazıda hakaret kastı bulunduğunu ileri sürdü.

Doğan ise yerel seçimlere ilişkin değerlendirme yaptığını ve hakarette bulunmadığını belirterek, beraatini talep etti.

Tarafların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti yazıda suç unsurunun oluşmadığı gerekçesiyle Doğan'ın beraatine karar verdi.

Salonda bulunan HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanı Yüksel Mutlu'nun da aralarında bulunduğu bazı dinleyiciler kararı alkışladı.

Mahkeme sonrası adliye önünde açıklama yapan Yrd. Doç. Dr. Ali Ekber Doğan, "Verilen karar, ifade özgürlüğümüzü teyit eden bir karar oldu. Bu anlamda bu ifade özgürlüğü hakkımı da sonuna kadar kullanmaya devam edeceğim" ifadelerini kulandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Ekber Doğan'ın kentteki yerel bir gazetede yayımlanan röportajındaki değerlendirmelerinde kendisine hakaret ettiği iddiasıyla savcılığa şikayette bulunmuş, şikayetin kabul edilmesi üzerine Mersin 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel MHP'li Başkanın Mahkemeye Verdiği Akademisyene Beraat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement