Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika
Politika

Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı

Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliği için yapılacak referandum sürecine ilişkin, "Bu süreçte vatandaşımızın aklına bir şey takıldığında ilk bize ulaşacaklar.

11.02.2017 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliği için yapılacak referandum sürecine ilişkin, "Bu süreçte vatandaşımızın aklına bir şey takıldığında ilk bize ulaşacaklar. Bütün kapılarımız, telefonlarımız vatandaşa 7 gün 24 saat açık olacak. Her an halkın içinde olacağız. Gündüz sokakta, düğünde, cenazede, akşam ev sohbetlerinde mutlaka biz olacağız." dedi.

Başbakan Yıldırım, Kemer ilçesinde bir otelde AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca, "Kutlu Yürüyüş Yolunda Şehir Şehir Kalkınma" sloganıyla düzenlenen Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

Programda yaptığı konuşmada, anayasa değişikliği için yapılacak halkoylamasından çıkacak neticenin, Türkiye'nin geleceği için çok önemli olduğunu belirten Yıldırım, "Biz bunu idrak edemezsek, başkalarına da hakkıyla anlatamayız. Bu süreçte vatandaşımızın aklına bir şey takıldığında ilk bize ulaşacaklar. Bütün kapılarımız, telefonlarımız vatandaşa 7 gün 24 saat açık olacak. Her an halkın içinde olacağız. Gündüz sokakta, düğünde, cenazede, akşam ev sohbetlerinde mutlaka biz olacağız. 7'den 70'e, genç, yaşlı, engelli, işçi, çiftçi, memur, öğrenci, erkek, kadın, bütün vatandaşlarımız bizde kendini bulacak, kendini görecek." ifadelerini kullandı.

"Kibir hamdolsun bizim semtimize hiç uğramadı, bundan sonra da hiç ama hiç uğramayacak." diyen Yıldırım, AK Parti teşkilatlarının ve belediye personelinin bu hassasiyete dikkat etmesine büyük önem verdiklerini vurguladı. Yıldırım, bu konuda teşkilata, dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Başbakan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yapılan algı operasyonlarının bizi çekmek isteyeceği tuzaklara karşı uyanık olmalıyız. Her zaman sağduyulu davranacağız. Muhalefetin yalan, iftira, inkar söylemlerine karşılık biz, projelerle, hizmetlerle ve yeni hedeflerle vatandaşın yanında olacağız. En önemlisi şehrin vicdanı olan kanaat önderlerini, esnafı, eşrafı, manevi büyükleri ziyaret edeceğiz, onların tavsiye ve dualarını almaktan geri kalmayacağız. Güçlü bir Türkiye için adımlarımızı hızlandırdık. Bu büyük değişim ve dönüşüm adımı ülkemize, milletimize aydınlık yarınları getirecek."

"Alnımız ak, yüzümüz ak"

İktidarın 15'inci yılında olduklarını anımsatan Yıldırım, "Çok şükür alnımız ak, yüzümüz ak. Milletimize verdiğimiz sözleri yapmış olmanın huzuru içindeyiz." dedi.

AK Parti ile belediyecilikte ve yerel yönetimde, yeni ve tertemiz sayfalar açıldığını belirten Yıldırım, AK Parti hareketinin tohumlarının, Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 1994'te İstanbul'da atıldığını, kısa zaman içinde bu hareketin bayrağının bütün Türkiye'de dalgalanmaya başladığını hatırlattı.

Merkezi iktidarların habercisinin yerel yönetimlerdeki iktidar olduğuna dikkati çeken Yıldırım, yerel yönetimi kazananların genel iktidarı da kazandığını, yerel yönetimi kaybedenlerin genel iktidarı da kaybettiğini, hizmetin yerelde başladığını, başarının yerelde ortaya çıktığını vurguladı.

Türkiye'nin mamur edilmesi çabasında hep beraber olduklarını belirten Başbakan Yıldırım, hayata geçirilen hizmetlerden, 780 bin kilometrekare vatan toprağının tamamının, yurt içinde 80 milyon, yurt dışında 3,5 milyon vatandaşın istifade ettiğini bildirdi.

Yıldırım, Türkiye'yi bir bütün olarak gördüklerini, her şehirle aynı mesafede bulunduklarını kaydetti.

"AK Parti, gelmiş geçmiş en sosyal devlet anlayışını gerçekleştiren iktidardır"

Bütün şehirlerin, ilçelerin, köylerin ve beldelerin kendileri için aynı değerde olduğunu anlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bütün vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Belli zümrelerin, belli siyasi kadroların değil, milletin tamamının emrine amadeyiz. Vatandaşlarımız arasında ayrımcılık yapan kimse AK Parti siyasetinde kendine yer bulamaz. Bizim iktidarımızda Ankara, bütün vatandaşlarımızın hizmetinde ve her şehrimize aynı yakınlıktadır. İstanbul Ümraniye'nin meselelerini nasıl önceliyorsak Van'ın Çatak ilçesi Alacayar Köyü'nün taleplerini de o kadar önemsiyoruz. Kızılcahamam Yukarıçanlı Salın Köyü, Ankara'ya ne kadar yakınsa Tunceli'nin Pertek ilçesi Camikebir Mahallesi de Ankara'ya o kadar yakındadır."

Yıldırım, 15 yılda, 81 ile adil şekilde hizmet götürmenin gayreti içinde olduklarını vurguladı.

Şehirlerin inşası için belediyelere aktarılan kaynağa değinen Yıldırım, AK Parti iktidarında bu kaynağın yaklaşık 14 kat artışla 4 milyar liradan 55 milyar liraya çıktığını bildirdi.

6 bin 100 kilometre bölünmüş yolun üzerine, 19 bin kilometre bölünmüş yol ilave ettiklerini anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Yolları böldük, milleti birleştirdik, ülkenin doğusuyla batısını, kuzeyiyle güneyini birbirine yakın ettik, kardeş ettik. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. 29 yeni hava alanı açtık, hava yolunu halkın yolu haline getirdik. AK Parti, gelmiş geçmiş en sosyal devlet anlayışını gerçekleştiren iktidardır. Sosyal devlet olma yolunda sosyal yardımları, 3 milyar liradan 198 milyar liraya ulaştırdık. Dile kolay sadece TOKİ eliyle 755 bin konutu yaptık, hak sahiplerine teslim ettik. 881 hastane yapıp şifa dağıtan merkezler haline getirdik. 19 bin 763 okul ve toplamda 269 bin 600 derslik inşa ettik, yavrularımızın, öğrencilerimizin hizmetine sunduk."

Van depreminde, 1,5 yıl gibi kısa bir sürede 18 bin konutu yaparak, depremzedelere teslim ettiklerini hatırlatan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Ben hatırlıyorum, yıllar önce Varto depremi olmuştu. Daha yakın zamana kadar Varto depreminden kalan o hasarlı binaların, depremzedelerin o ihtiyaçları görülememişti. AK Parti iktidarı geldi, hepsini halletti. Depreme karşı şehirlerimizi daha güvenilir ve dayanıklı hale getirmek için bir yandan kentsel dönüşüm çalışmalarına da hız verdik. Bu anlamda riskli alan uygulamasını başlattık. Bugüne kadar 200 civarında riskli alan tespit edildi ve buralarda çalışmaları bir yandan belediyelerimiz, bir yandan Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız başlattı. Geçen hafta, yıllardan beri sorun olan Fikirtepe'de kentsel dönüşüm çerçevesinde, büyük bir şölen havasında 10 bin 250 konutun temelini attık. Bu kapsamda, 187 projede 262 bin konutluk kentsel dönüşüm hamlesine start verdik."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement