Belediye Başkanları, Mersinlilerin Yeni Yılını Kutladı - Son Dakika
Yerel

Belediye Başkanları, Mersinlilerin Yeni Yılını Kutladı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yayınladıkları mesajlarla Mersinlilerin yeni yılını kutladılar.

30.12.2015 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yayınladıkları mesajlarla Mersinlilerin yeni yılını kutladılar.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, mesajında, güzel umutlar ve iyi niyet temennileriyle yeni bir yıla girileceğini belirterek, Mersinlilerin yeni yılını kutladı. Yeni yılın ruhuna uygun olarak merkezi caddelerde ışıklandırma çalışması yaptıklarını kaydeden Kocamaz, "İnşallah yeni yıl, bütün vatandaşlarımızın isteklerinin gerçekleştiği bir yıl olur" dedi.

Vatandaşların yılbaşı gecesi ve sonraki tatil günlerini rahat, huzurlu ve sorunsuz bir şekilde geçirebilmeleri için Büyükşehir Belediyesi'nin her türlü önlemi aldığını da bildiren Kocamaz, " Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı MESKİ, itfaiye ve zabıta ekiplerimiz 24 saat vatandaşımızın hizmetinde olacak" ifadelerini kullandı.

2016 yılının Mersin için önemli değişikliklerin başlangıcı olacağını vurgulayan Kocamaz, şöyle devam etti: "2016 yılında da Mersinimizin gelişimine büyük katkı koyacağız. Hemşehrilerimizin yaşam kalitelerini yükseltmek için mesai arkadaşlarımızla beraber aynı azimle ve heyecanla çalışacağız. Herkesin bildiği gibi 'Birlikte yönetelim, birlikte büyütelim' anlayışıyla çıktığımız bu yolda, Mersinimizin her şeyin en iyisine layık olduğu düşüncesiyle hareket ediyor, çalışmalarımızı ve projelerimizi de buna göre şekillendiriyoruz. Önümüzde yeni hedefler, umutlar ve beklentilerle dolu bir yıl var. Sevgi üzerine inşa edeceğimiz bir Mersin var."

Mesajında, Mersinlilere iyi dileklerini de ileten Kocamaz, şunları kaydetti: "2016, tüm umut ve beklentilerinizin karşılandığı bir yıl olsun. Yeni yılın kentimiz, ülkemiz ve dünya için hayırlara vesile olmasını diliyor, dünya üzerinde devam etmekte olan savaşların, acının, kan ve gözyaşının sona ermesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Aziz Türk Milleti'nin ve Mersinli hemşehrilerimin yeni yılını en içten duygularla kutluyor, 2015'te yaşanan olumsuzlukların ve savaşların bu yeni yılda son bulmasını, herkesin yarınından emin olmasını, endişe duymamasını temenni ediyorum."

"2015 KAYIP BİR YILDI, 2016 İÇİN UMUTLU OLALIM"

Mezitli Belediye Başkanı Tarhan ise mesajında, 2016 için umut diledi. 2015 yılında ülkede sıkıntılı ve üzücü günler yaşandığını dile getiren Tarhan, "Terör ve seçimler 2015'in önemli olgularındandı. Ankara'da 102 kişi barış uğruna hayatlarını kaybetti. Suruç'ta 32 kişinin katliamı, Güneydoğu'da dökülen kanlar, IŞİD belası, savaştan dolayı Türkiye'ye, Mezitli'ye yayılan, her gün sahillerden özgürlüğe koşarken denizde kaybolan Suriyeliler ve mülteciler. Ekonomide işsizliği önleyici yatırımların yapılmadığı bir süreç, işsizliğin yarattığı sosyal sorunlar. Kadınlara yönelik şiddetin arttığı bir dönem. 2015'te de ifade özgürlüğünü aradık. 32 gazeteci yeni yılı hapislerde karşılıyor. Avrupa ve ABD'de aşırı sağcı-faşizan akımların artma tehlikesi. AB-ABD-Rusya-Çin gibi büyük güçler arasındaki arayışların yaratabileceği tehlikeler. Tüm bu olumsuzluk ve acılara karşın, değişim için güç birliği içerisinde mücadeleye devam edelim. Çok kritik bir yıl olacak 2016'da birbirimizi sevelim, umutlu olalım" dedi.

"2016'DA DA TOROSLAR'I DAHA İLERİYE GÖTÜRMENİN GAYRETİ İÇİNDE OLACAĞIZ"

Toroslar Belediye Başkanı Tuna da yeni yılın Türkiye'ye ve tüm insanlığa sağlık, mutluluk, barış, kardeşlik ve hayırlar getirmesini diledi.

Toroslar'ın değişimi ve gelişimi için göreve geldikleri 2004 yılından beri canla başla çalıştıklarını vurgulayan Tuna, 2016 yılında da Toroslar ilçesini her yönden daha ileriye götürmenin gayreti içerisinde olacaklarını ifade etti. Tuna, mesajında şu ifadelere yer verdi: "12 yıldır sürdürdüğümüz çalışmalarla halkımızın yaşam standardını hak ettiği düzeye yükseltmenin yanı sıra şehrimize yeni bir ivme kazandırmanın da mutluluğunu yaşamaktayız. Tüm bunları yaparken 'ben yaptım oldu' mantığında bir yönetim anlayışımız hiçbir zaman olmadı. Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne kadar değerli halkımızla, muhtarlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla ve esnafımızla ilçemizin gelişimine hep beraber yön verdik. Şeffaf yönetim anlayışımız gereği yaptığımız ve yapacağımız tüm hizmetleri kamuoyuyla her zaman paylaşıyoruz. Hizmetlerimize destek olan başta mesai arkadaşlarıma ve tüm hemşehrilerime yeniden teşekkür ediyorum. Halkımızın refah ve mutluluğu için yeni umutlarla karşılayacağımız 2016 yılında da inşallah el ele vermeye ve büyük projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle tüm halkımızın yeni yılını kutluyor, birlik ve beraberliğimizin güçlenerek artmasını temenni ediyorum." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediye Başkanları, Mersinlilerin Yeni Yılını Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement