Başkanlara 'Engelli Yasası' Dersi - Son Dakika
Güncel

Başkanlara 'Engelli Yasası' Dersi

Başkanlara \'Engelli Yasası\' Dersi

Zonguldak'taki belediyelerin başkanlarına, 7 Temmuz 2015'te yürürlüğe girecek 'Engelli Yasası'yla ilgili bilgi verildi.

25.08.2014 18:39  Güncelleme: 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'taki belediyelerin başkanlarına, 7 Temmuz 2015'te yürürlüğe girecek kamuya açık alanların engellilerin erişilebilirliğine uygun hale getirilmesini kapsayan Engelliler Yasası hakkında bilgi verildi.

Kent Konseyi tarafından Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir ile ilçe ve belde belediye başkanlarının yanında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlileri ve vatandaşlar katıldı. Toplantıda, engellilerin toplumsal yaşama tam ve eşit olarak katılabilmeleri ve çevrenin engelsiz hale getirilmesi amacıyla hazırlanan yasa hakkında bilgi verildi.

PROJE OLUŞTURULMASI

Toplantıda, yasa kapsamında yaşam alanlarının engellilerin erişilebilirliğine uygun hale getitirilmesi için yapılabilecek projeler hakkında bilgi verildi. Yapılan sunumda, engelli sayılarının, dağılımlarının, ihtiyaçlarının belirlenmesi, engelli istihdam ve eğitim durumlarının saptanması, belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda proje alt yapısı oluşturulması istendi. Ayrıca, mevzuat doğrultusunda kurulan komisyonlar ile belirlenen bölgelerde alt yapı çalışmalarının yapılması, uygun görülmesi halinde rehabilitasyon ve engelli koordinasyon merkezlerinin yapımı için gerekli çalışmaların yapılması, belirlenen eksiklikler doğrultusunda tüm kalemlere ait bütçe çalışmalarının yapılması gerektiği de belediye başkanlarına anlatıldı. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başkanlara 'Engelli Yasası' Dersi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement