Belediye Başkanlarından Ankara Ziyaretleri - Son Dakika
Yerel

Belediye Başkanlarından Ankara Ziyaretleri

Belediye Başkanlarından Ankara Ziyaretleri

30 Mart Yerel seçimlerinin ardından ilk kez Ankara’ya toplu olarak giden Malatya’daki Belediye Başkanları AK Parti Milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin, Cemal Akın’la birlikte bir dizi ziyaretlerde bulunarak sorun ve talepleri ilettiler.

13.06.2014 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Mart Yerel seçimlerinin ardından ilk kez Ankara'ya toplu olarak giden Malatya'daki Belediye Başkanları AK Parti Milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin, Cemal Akın'la birlikte bir dizi ziyaretlerde bulunarak sorun ve talepleri ilettiler.

Milletvekilleri Çalık, Şahin ve Akın ile birlikte Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Pütürge, Darende, Yazıhan, Arapgir, Akçadağ, Doğanşehir, Kuluncak, Kale, Doğanyol ilçe Belediye başkanları katıldılar.

Milletvekilleri ve Belediye Başkanları, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan'a yapmış oldukları ziyarette belediyelinin hazırladıkları konut ve kentsel yenileme projelerini sunarak destek istediler. TOKİ Başkanı Turan, "TOKİ olarak Malatya'da büyük projeler yapıyoruz. Bu projeler zamanından önce tamamlanacak, daha sonra da yeni projeleri programa alacağız" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Dr. Nurettin Akman'ı makamında ziyaret eden Milletvekilleri ve Belediye Başkanları, yapımı devam eden Recai Kutan ve Yoncalı Barajı hakkında konuşarak destek istediler. Ayrıca Belediye Başkanları, ilçelerde yapılması planlanan sulama göletleri içinde talepte bulundular. Bakan Yardımcısı Akman: "Malatya için yapılacak projelere desteklerini vereceklerini" söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Ahmet Aslan'a ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır ve İlçe Belediye Başkanları, Malatya ve İlçelerinde yapılması planlanan projeler konusunda destek istedi. Genel Müdür Aslan: "Malatya'nın kültürel mirasını önemsiyoruz. Bakanlık olarak üzerimize düşen desteği vereceğiz. İlk olarak Bayramdan sonra bölgeye gerekli etüt çalışmalarının yapılması için ekipleri yönlendirileceğim" dedi.

Ulaştırma Bakanı Müsteşarı Feridun Bilgin'e yapılan ziyarette, Kuzey Çevre Yolunun ihale tarihini öne çektikleri için teşekkürlerini sunan Malatya heyeti, Belediye Başkanları tek tek taleplerini Bilgin'e sundular. Müsteşar Bilgin'de notlarını aldığını, acil yapılması gerekenden başlayarak, Malatya için ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade etti. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediye Başkanlarından Ankara Ziyaretleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement