Belediye Başkanlarından Başsağlığı Mesajı - Son Dakika
Yerel

Belediye Başkanlarından Başsağlığı Mesajı

Manisa’nın Soma ilçesindeki bir maden ocağında meydana gelen ve şu ana kadar 238 kişinin yaşamını yitirdiği facia nedeniyle belediye başkanları ve AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt başsağlığı mesajları yayınladı.

14.05.2014 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Soma ilçesindeki bir maden ocağında meydana gelen ve şu ana kadar 238 kişinin yaşamını yitirdiği facia nedeniyle belediye başkanları ve AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt başsağlığı mesajları yayınladı.

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yayınladığı mesajda, Türkiye tarihinin en büyük maden kazasıyla karşıya gelindiğini belirterek, yüreklerinin yandığını kaydetti. Başkan Tuna, "Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında elektrik trafosunun patlaması sonucunda yaşanan elim olayın acısını yüreğimizde hissediyoruz. Bu olayda hayatını kaybeden işçi kardeşlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dilerken, tedavi altında olan yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Ülkemizin ve milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Mehmet Fazıl Türk ve Yüksel Mutlu da yayınladıkları ortak mesajda, çok sayıda işçinin yaşamını yitirmesi ve birçok madencinin de mahsur kalmasının kendilerini derinden üzdüğünü belirttiler. Türk ve Mutlu, "Yaşamını yitiren maden işçilerini rahmetle anıyor, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Madende meydana gelen göçükte mahsur kalan işçi arkadaşların da acilen kurtarılmasını yürekten temenni ediyoruz. Kazada yaralı kurtulan madenci arkadaşlarımıza da geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyoruz. Bütün dualarımız onlarladır. Maden ocaklarında ölüm kader olmaktan çıkmalı, ülkemizdeki madenlerde çalışma ve iş güvenliği koşulları, Avrupa standartlarına çıkarılarak, maden cinayetleri artık son bulmalıdır. Böylesine felaketlerin bir daha yaşanmaması için bütün sorumlular görevlerini eksiksiz ve zamanında yerine getirmeli, Soma'daki felakette sorumluluğu olanlardan da yargı önünde derhal hesap sorulmalıdır" ifadelerini kullandılar.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise mesajında şu ifadelere yer verdi: "Manisa'nın Soma İlçesi'nde bir maden ocağında meydana gelen patlama nedeniyle çok sayıda maden işçimizin şehit olduğunu, yine çok sayıda işçimizin de maden ocağında mahsur kaldığını büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Bu felaket hepimizin yüreğine ateş düşürdü. Zor şartlarda yerin metrelerce altında çalışarak geçimini sağlamak isteyen işçilerimiz elim bir facia ile hayatlarını kaybederek yüreklerimizi dağladılar. Bu elim olay yakın tarihimizin en büyük maden faciasıdır. Soma'da yaşanan facia sonucunda mahsur durumda kalanların bir an önce kurtulması temennisi ile hayatını kaybeden şehit madenci işçi kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralı kurtulanlara acil şifalar dilerim."

ERDEMLİ'DE ETKİNLİKLER İPTAL EDİLDİ

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da Soma faciası nedeniyle ulusal yas ilan edildiğini anımsattığı mesajında, Erdemli Belediyesi'nce düzenlenecek etkinliklerin iptal edildiğini bildirdi. Mesajında, hayatlarını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet dileyen Tollu, yaşanan bu olayın tüm ülkede olduğu gibi kendilerini de derinden üzdüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti: "Yaşanan bu üzücü hadise bizleri derinden yaralamıştır. Soma'dan gelen bu acı haber ciğerimizi parçalamış, yüreklerimizi dağlamıştır. Değerli Manisa halkına, Soma halkına ve tüm milletimize baş sağlığı diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun. Hayatını kaybeden tüm işçilerimizin ailesine, yakınlarına, sevenlerine Cenab-ı Hakk'tan sabır niyaz ediyorum. Hastanede yaşam savaşı veren işçilerimize Allah'tan acil şifalar diliyor ve hala kömür ocağında kurtarılmayı bekleyen işçilerimize de yine Yüce Yaradan'dan yardım etmesini istiyorum. Bu olay bizleri derinden üzmüştür. Cenab-ı Hakk'tan bizlere bu acıları bir daha yaşatmamasını temenni ediyor, bir kez daha aziz milletimize başsağlığı diliyorum.

Öte yandan AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, maden faciasında yaşanan acı kayıpların herkesin yüreğine ateş düşürdüğünü ifade ettiği mesajında, "Manisa'nın Soma İlçesi'nde yaşanan ve aziz milletimizi derin bir hüzne gark eden maden faciasında 205 kardeşimizin hakkın rahmetine kavuşması bizleri derinden sarsmıştır. Maden ocağında mahsur kalan kardeşlerimize ulaşmak için kurtarma ekipleri yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. İnşallah bu çalışmalar neticesinde gönlümüzü ferahlatacak müjdeli haberleri almayı ve ölümlerin daha fazla artmamasını umut ediyoruz. 3 günlük yas ilan edilmesine sebep olan maden faciasında hayatını kaybeden işçi kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, ailelerine sabır ve metanet diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağ olsun" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediye Başkanlarından Başsağlığı Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement