Belediye Çalışanlarına İş Güvenliği Eğitimi Verildi - Son Dakika
Güncel

Belediye Çalışanlarına İş Güvenliği Eğitimi Verildi

Belediye Çalışanlarına İş Güvenliği Eğitimi Verildi

İznik Belediyesi tarafından 6360 sayılı kanun gereğince kurumumuza dahil olan 35 kadrolu personele yönelik iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.

24.10.2014 08:43  Güncelleme: 08:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşyerlerinde çeşitli nedenlere bağlı olarak yaşanan iş kazalarına karşı tedbiri elden bırakmayan İznik Belediyesi, görevli personele yönelik iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verdi. İş Güvenliği Uzmanı Canberk AY tarafından verilen eğitim, 2 gün sürdü. Toplam 8 saatlik eğitim sonunda 35 personele katılım belgesi düzenlendi. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında verilen eğitim programında çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, çalışanların yasal hak ve zorunlulukları iş kazası ve meslek hastalıklarının hukuki boyutları, iş kazalarının sebepleri ve korunma yöntemleri gibi konu başlıkları ele alındı. İlkyardım bilgisinin de verildiği eğitim programında ayrıca kimyasal, fiziksel, ergonomik, biyolojik ve psikososyal risk etmenleri hakkında da çalışanlara bilgi verildi.

Belediye Başkanı Osman SARGIN, önlem ve eğitimlerle bu kazaların çok büyük oranda engellenebileceğinin altını çizerek, personelimize verilen eğitimlerin devam edeceğini bildirdi. 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, yasal yaptırımlar getirmesine rağmen henüz pratikte tam anlamıyla uygulanamıyor. İş sağlığı ve güvenliği için alınacak tedbirler, hala maliyeti arttırıcı unsurlar olarak görülüyor. Oysa insanı merkeze alan, çalışanların sağlığı ve güvenliğini birinci plana koyan kamu ve özel sektörlerinde iş kazalarının çok büyük oranda azalacağı şüphe götürmez bir gerçektir. Bizler, çalışma arkadaşlarımızın sağlığı ve güvenliğini önemsiyoruz. Her türlü belediyecilik hizmetinin telafisi mümkündür, ama insan yaşamının telafisi yoktur. Yasal zorunluluklar olsa da olmasa da, çağın gerektirdiği eğitim ve önlemleri uygulamaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Belediye Çalışanlarına İş Güvenliği Eğitimi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement