Belediye Çalışanlarının Tayin Edilmeleri - Son Dakika
Güncel

Belediye Çalışanlarının Tayin Edilmeleri

Belediye Çalışanlarının Tayin Edilmeleri

Antalya Büyükşehir Belediyesinde çalışan ve ilçelere tayini çıkan bazı çalışanlar, yürütmenin durdurulması için Antalya Bölge İdare Mahkemesine başvurdu.

17.07.2014 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesinde görevli bazı çalışanlar, kent merkezinden uzak ilçelere tayin edilmeleri üzerine yürütmenin durdurulması için Antalya Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

Antalya Adliye binası önünde toplanan grup, yaklaşık 300 kişinin Akseki, İbradı, Gündoğmuş, Demre ve Kaş ilçelerine tayin edildiğini belirterek, bu duruma tepki gösterdi.

Grup adına açıklama yapan Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, Antalya Büyükşehir Belediyesinde Menderes Türel'in göreve gelmesiyle başlayan taşeron çalışanları işten atma, norm kadro fazlası gerekçesiyle işçi ve memuru havuza gönderme ve içerisinde sendika yöneticilerinin de yer aldığı yüzlerce belediye emekçisini sürgüne göndererek cezalandırma uygulamalarının devam ettiğini öne sürdü.

Onlarca belediye emekçisinin sahurdan sonra yola çıkıp akşam iftarına zor yetiştiğini ifade eden Karakurt, şöyle konuştu:

"Yeni görevlendirildikleri yerde oturacak bir masa ve sandalyeleri yok. Örneğin Gündoğmuş hizmet birimine görevlendirilen arkadaşlar kahvehanede kendilerine ancak yer bulabiliyor. İbradı'da ise hizmet birimi binası olmadığından parkta mesailerini dolduruyorlar. Kaş hizmet biriminde görevli arkadaşlar da Muğla'nın Fethiye ilçesine sınır Kınık ve Ova mahallelerinde açık havada mesai yapıyor. Gazipaşa'da ise Kahyalar haline kadın arkadaş tek başına zabıta olarak görevlendirildi."

Sürgün ve havuz uygulamaları sonucu boşalan merkez kadrolarına yeni atamalar ve dışarıdan görevlendirilmeler yapıldığını iddia eden Karakurt, hizmet alımı yoluyla taşeron itfaiye ve zabıta ile çalışma yoluna gidildiğini savundu.

Karakurt, Başkan Türel'in belediyedeki personel çalışma barışını ve huzurunu bozduğunu ileri sürerek, intikam duygusunun sadece personele değil, AK Parti'ye ve tüm Antalya'ya zarar verdiğini söyledi.

Basın açıklamasının ardından tayini çıkan 3 belediye personeli, yürütmenin durdurulması için Bölge İdare Mahkemesine başvuru dilekçesini verdi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Belediye Çalışanlarının Tayin Edilmeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement