Belediye'den Yaşlı ve Engellilere 'Yüz Tanıma Sistemi' Kolaylığı - Son Dakika
Güncel

Belediye'den Yaşlı ve Engellilere 'Yüz Tanıma Sistemi' Kolaylığı

Belediye\'den Yaşlı ve Engellilere \'Yüz Tanıma Sistemi\' Kolaylığı

– ŞANLIURFA merkez Eyyübiye Belediyesi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na gidemeyen engelli ve yaşlılar için 3 boyutlu yüz tanıma sistemini hayata geçirdi.

16.02.2015 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– ŞANLIURFA merkez Eyyübiye Belediyesi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na gidemeyen engelli ve yaşlılar için 3 boyutlu yüz tanıma sistemini hayata geçirdi. Yaşlı ve engelliler bundan sonra vakfa gitmek yerine, Bedensel Engelliler Derneği'nde kurulan sistem ile bağlantı kurararak ihtiyacını bildirebilecek.

Eyyübiye Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Ekinci, ilçenin Bamyasuyu Mahallesi'nde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın uzaklığına ilişkin şikayetler üzerine çalışma başlattı. Ekinci, yaptıkları çalışma sonunda engelli ve yaşlıların mağduriyetini önlemek için 3 boyutlu yüz tanıma sistemi projesini hayata geçirdiklerini belirtti. Eyyübiye Mahallesi'nde bulunan Bedensel Engelliler Derneği'ne kurulan sistem sayesinde vakıftan yararlanmak isteyenlerin buradan yüz tanıma sistemiyle bağlanacakları vakıf görevlileri ile görüntülü görüşerek ihtiyaçlarını dile getirebileceklerini anlatan Başkan Ekinci şöyle konuştu:

"Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çok uzak bir mesafede. Vakıf yetkilileri ve ihtiyaç sahipleri bizlere böyle bir sorun ilettiler. Biz de çözüm noktasında bu projeyi hazırladık. Şu an da 3G sistemiyle yaşlı ve engellilerimiz kendilerine ayırdığımız yerden taleplerini ve sorunlarını, isteklerini engelsiz bir şekilde görüntülü sistemle ve yüz tanıma sitemiyle iletebiliyorlar. Bu sistem Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşımaktadır."

Açılışı yapılan sistemi engelliler ile birlikte kullanan Ekinci daha sonra engelli çiftin nikahına katıldı.

- Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belediye'den Yaşlı ve Engellilere 'Yüz Tanıma Sistemi' Kolaylığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement