Belediye Encümeni Kararını Verdi, "Kaçak Yurt" Yıkılacak - Son Dakika
Yerel

Belediye Encümeni Kararını Verdi, "Kaçak Yurt" Yıkılacak

Belediye Encümeni Kararını Verdi, "Kaçak Yurt" Yıkılacak

Kaçak olarak inşa edildiği gerekçesiyle Kütahya Belediyesi tarafından mühürlenen ve günlerdir Kütahya Valisi Şerif Yılmaz’ın "Cami kapatan Vali" olarak lanse edilip, hedef gösterilmesine neden olan Hisar Erkek Öğrenci yurdu hakkında karar çıktı.

07.08.2015 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kaçak olarak inşa edildiği gerekçesiyle Kütahya Belediyesi tarafından mühürlenen ve günlerdir Kütahya Valisi Şerif Yılmaz'ın "Cami kapatan Vali" olarak lanse edilip, hedef gösterilmesine neden olan Hisar Erkek Öğrenci yurdu hakkında karar çıktı. Kütahya Belediyesi Encümeni kaçak olarak inşa edilen Hisar Erkek Öğrenci yurdunun yıkılmasına karar verdi.

Kütahya Belediyesi Encümen Toplantısı Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının gündemi 6 Temmuz 2015 tarihinde ruhsatsız kaçak yapı olduğu gerekçesiyle Kütahya Belediyesi tarafından mühürlenen Hisar Erkek Öğrenci yurdu oldu.

Meydan Mahallesi, Musalla Caddesi üzerinde bulunan Akyazılı Orta ve Yüksek Öğretim Vakfına ait olan, bir kısmı da Kütahya Belediyesi'nin arsasına kaçak inşa edilen Hisar Erkek Öğrenci Yurdu'na verilen yapıyı uygun ve yasal hale getirme süresi sona erdi.

3194 Sayılı İmar Kanunu'nun 32. maddesi gereğince 1 ay süre verilen kaçak Hisar Erkek Öğrenci yurdunun zabıt tutulduğu halde ruhsat almadığı ve yıkılmadığı bu sebeple toplam 306.694,31 TL para cezası ile tecziyesine, ruhsatsız yapılan inşaatın yıkılmasına, yıkılmadığı takdirde Kütahya Belediyesi tarafından yıkılmasına, yapılan masrafın yüzde 20 fazlası ile birlikte ilgiliden tahsiline ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına, oybirliği ile karar verildi.

Öte yandan yetkililerden alınan bilgiye göre için Kütahya Belediyesi arsasını kullanan Hisar Erkek Öğrenci yurdundan geriye dönük ecrimisil bedeli alınacak.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediye Encümeni Kararını Verdi, 'Kaçak Yurt' Yıkılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement