Belediye ile Sendika Anlaşamazsa Grev Var - Son Dakika
Güncel

Belediye ile Sendika Anlaşamazsa Grev Var

Belediye ile Sendika Anlaşamazsa Grev Var

İzmir Büyükşehir Belediyesinin İZENERJİ şirketiyle, DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözlemesi görüşmelerinde anlaşma sağlanmaması üzerine sendikaya bağlı İZENERJİ işçileri uyarı amaçlı bir gün iş bırakacak.

30.06.2015 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesinin İZENERJİ şirketiyle, DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözlemesi görüşmelerinde anlaşma sağlanmaması üzerine sendikaya bağlı İZENERJİ işçileri uyarı amaçlı bir gün iş bırakacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZENERJİ'de toplu iş sözleşmesindeki uzlaşmazlık devam ediyor. Genel-İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Taner Şanlı, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve Genel-İş Sendikası Şube başkanları, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile görüşülen toplu sözleşmede gelinen son noktayı değerlendirdi.

İZENERJİ şirketinde yetkili Genel-İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Taner Şanlı, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZENERJİ şirketi ile sendikamız arasında 3 Mart 2015 tarihinde başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamamış ve bunun üzerine sendikamız geçtiğimiz 5 Haziran günü grev kararını asmıştır. Son olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu ile yaptığımız görüşmeden de bir sonuç alınamamıştır. Genel İş Sendikası olarak bugüne kadar yaptığımız tüm açıklamalarımızda toplu iş sözleşmesinin iş barışı sağlanarak masa başında çözülmesi için elimizden gelen çaba gösterilmiştir. Fakat büyükşehir belediyesinin teklifleri aynı oranda kaldığı sürece sözleşmenin masa da çözülme şansı yoktur" dedi.

BELEDİYE VERDİĞİ ZAMLA YANILIYOR

İZENERJİ A.Ş.'nin basına yaptığı açıklamayla yaptığı zam oranları teklifini kamuoyu ile paylaştığını belirten Şanlı, şöyle konuştu: "Yaptıkları zam teklifine ikramiye ve sosyal yardımları dahil ederek İZENERJİ'de çalışan işçilerin maaşlarına yüzde 13.30 ile 14.40 oranında yükseleceği bilgisi verilmiştir. Biz, yıllardır yaptığımız toplu sözleşme görüşmelerinde ilk kez böyle bir durumla karşılaşmaktayız.Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde maaşa yapılan zam ile ikramiye ve sosyal haklara yapılacak artışlar ayrı kalemlerde değerlendirilir. Bugün yapılan; aylık net maaşla birlikte sosyal yardımlar ve ikramiye yıllık olarak toplanıp aylara bölünerek çıkan rakamlarla yanıltılmaktadır."

UYARI AMAÇLI BİR GÜN İŞ BIRAKMA EYLEMİ YAPACAKLAR

Büyükşehir belediyesi ve çevre belediyeler içinde en düşük maaş ve sosyal yardımların İZENERJİ işçilerine ödendiğini dile getiren Genel-İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Taner Şanlı, şunları söyledi: "Büyükşehir belediyesinin işçi ve emekçiler için uyguladığı bu ücret politikası terk edilmediği sürece iş barışı sağlanamaz. Aynı koşullarda çalışıyoruz ve ücretlerde adalet istiyoruz. Eşit işe eşit ücret talep ediyoruz. İstediğimiz insanca yaşayabileceğimiz bir ücret ve sosyal yardımlardır. Bunların gerçekleşmesi ve sorunun greve gitmeden çözülmesi için buradan bir kez daha Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'na sesleniyoruz; gelin uzlaşabileceğimiz önerilerle bu sözleşmeyi masa da bitirelim. Çağrımıza yanıt alamaz ve yeni teklifler ile gelinmediği takdirde haklarımızı almak için greve gitmekten çekinmeyiz. Bu amaçla son kez uyarı amacıyla 2 Temmuz günü tüm iş yerlerimizde tam gün iş bırakma eylemi gerçekleştireceğiz." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Belediye ile Sendika Anlaşamazsa Grev Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement