Belediye İşçileri Eylemde - Son Dakika
Yerel

Belediye İşçileri Eylemde

Belediye İşçileri Eylemde

Batman'ın Beşiri İlçesinde işten atıldıkları belirtilen işçiler, eylem yaptı.

20.07.2014 14:15  Güncelleme: 10:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belediye seçimlerinden önce işe alınan ve 30 Mart sonrası iş akitleri feshedilen belediye işçileri, çadır kurarak eylem yaptılar.

İşten atıldıklarını iddia eden işçiler, kendilerine haksızlık yapıldığını söylediler.

Belediye yanında kurdukları çadırda eyleme başlayan işçiler, haklarının iadesine kadar eylemsellik sürecine devam edeceklerini ifade ettiler.

İşçiler, yaptıkları açıklamada"2014 Yerel seçimlerle birlikte değişen belediye başkanı, belediye bünyesinde çalışan 109 geçici işçiden seçim yatırımı olarak gördüğü 81 işçinin işine son vermiştir. Kalan 28 işçiye geçmişte işçi çıkarmalarının olduğunu gelenek haline geldiğini bu geleneğe son vereceğini söylemiştir. Her ne olduysa 27 Haziran 2014 tarihinde çıkışlarımız verilerek başkan sizleri belediye bünyesinde çalıştıramayacağını taşeronluk (kölelik) sistemiyle çalıştırabileceğini bizlere beyan etmiştir. Sisteme geçişte ise bizlerden haklarımızdan feragat ettiğimize dair yazılı belge istemiştir. Başkan iki seçeneğimizin olduğunu söyleyerek ya taşeron elemanı olarak çalışır, yada mahkemeye gitmemizi söylemiştir(tıpkı efendinin kölesine buyurması edasıyla)
Başkan bizler yüzünden çevresinden baskı gördüğünü (kalan 28 kişiyi de çıkar biz yandaşlarını işe al sana boşuna mı oy verdik?) ve bu taşerona geçiş teklifini kabul edip etmeyeceğimizin umurunda olmayacağını söylemiştir"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Belediye İşçileri Eylemde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement