Belediye Kamerasından ODTÜ Ormanı'ndaki Yol Çalışması - Son Dakika
Güncel

Belediye Kamerasından ODTÜ Ormanı'ndaki Yol Çalışması

Belediye Kamerasından ODTÜ Ormanı\'ndaki Yol Çalışması

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Müdürlüğü, ODTÜ'de yapılan yol çalışmasının görüntülerini dağıttı.

20.10.2013 18:49  Güncelleme: 09:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Müdürlüğü, ODTÜ Ormanı'ndan geçen yola ilişkin gece yarısı yapılan çalışma ile ilgili açıklama yaparak gece yapılan ağaç söküm çalışmalarının görüntülerini dağıttı.

"BU PLAN 1991'DE YAPILDI"

Açıklamada, '1991 yılında Karayalçın döneminde planlanan ve geçtiğimiz günlerde ODTÜ yönetimi tarafından hazırlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulup, Bakanlıkça onaylanan koruma amaçlı imar planı ve yeni onaylanan parselasyon planı üzerine, Anadolu Bulvarı'nın devamı Eskişehir Yolu - Konya Yolu bağlantısının ODTÜ arazisinin küçük bir bölümünden geçen alandaki çalışmalara başladı. Çalışmalarda, arazi içinde kalan ağaçların büyük kısmı ağaç nakil ağaçlarıyla taşınırken, işe yaramayacak bazı ağaçlar da sökülerek kaldırıldı" ifadeleri kullanıldı.

"AĞAÇLARIN BÜYÜK KISMI NAKLEDİLDİ"

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Müdürlüğü, ODTÜ Ormanı'nda yapılan ve tartışmalara neden ağaç söküm çalışmalarıyla ilgili basına görüntü dağıttı. Yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi; "SİT ile ilgili Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'ndan bütün izinlerin alınması ve ODTÜ'nün Çevre Şehircilik Bakanlığı'na sunduğu Koruma Amaçlı İmar Planı'nın Bakanlık tarafından onaylanması ve Parselasyon planlarının onaylanmasının ardından yasal engellerin kalmaması üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri dün akşam yol güzergahı üzerinde kalan ODTÜ arazisi içinde çalışmalarını sürdürdü. Çalışmalarda güzergah üzerinde kalan ağaçların büyük bir kısmı, ağaç nakil araçlarıyla alınarak başka bölgelere nakledilirken, işe yaramayacak çok az sayıdaki ağaç ve çalı grupları da kaldırıldı."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belediye Kamerasından ODTÜ Ormanı'ndaki Yol Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement