Belediye, Kobani'den Gelen 350 Aileye Gıda Kolisi Dağıttı - Son Dakika
Güncel

Belediye, Kobani'den Gelen 350 Aileye Gıda Kolisi Dağıttı

Belediye, Kobani\'den Gelen 350 Aileye Gıda Kolisi Dağıttı

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar Belediyesi, Suriye'de Kürtler'in yaşadığı 'Rojava' olarak bilinen bölgesinden kente gelen 350 aileye gıda kolisi dağıttı.

17.11.2014 11:14  Güncelleme: 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar Belediyesi, Suriye'de Kürtler'in yaşadığı 'Rojava' olarak bilinen bölgesinden kente gelen 350 aileye gıda kolisi dağıttı. Belediye Başkanı Mehmet Ali Aydın, Belediye olarak başlattıkları yardım kampanyasıyla bugüne kadar Suriye'ye 85 TIR yardım gönderdiklerini söyledi.

Kayapınar Beledeyesi'nin Suriye'nin Rojava ile Irak'taki Şengal kentinden gelenler için başlattığı yardım kampanyası devam ederken, Diyarbakır'a göç etmek zorunda kalan 350 Kobani'li aileye de gıda yardım kolisi dağıtıldı. Belediye Başkanı DBP'li Mehmet Ali Aydın ve meclis üyeleri, içerisinde pirinç, makarna, fasulye, mercimek, şeker, bulgur ve sıvı yağdan oluşan yardım kolilerini Peyas ve Huzurevleri mahallelerinde oturan 350 aileye dağıttı. Belediye Başkanı Aydın, yardım dağıtımı sırasında ailelerle sohbet ederek sorunlarını dinledikten sonra şöyle dedi:

"Burada misafir değilsiniz, Diyarbakır evinizdir. Bu kentteki tüm insanlar sizlere yüreklerini açmıştır. Belediye olarak her konudaki isteklerinizi yerine getirmek önceliğimizidir. Bulunduğumuz mahallerdeki meclislerimizle diyalog içinde tüm ihtiyaçlarınız ve sorunlarını çözmek için arkadaşlarımız görevlendirilmiştir. Kürt gençleri Kürt halkının onuru ve Rojava'nın özgürlülüğü için büyük mücadele vermekteler. Yakın bir zamanda özgür kılınmış topraklarınıza döndüğünüzde bizler gelip sizlere misafir olacağız.  Belediye olarak başlattığımız yardım kampanyasıyla halkımızın büyük desteği ve özverisiyle bu güne kadar bölgeye 85 TIR ile yardım gönderdik. Kampanyamız devam ediyor."

- Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belediye, Kobani'den Gelen 350 Aileye Gıda Kolisi Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement