Belediye Kürtçe Eğitim İçin Protokol İmzaladı - Son Dakika
Güncel

Belediye Kürtçe Eğitim İçin Protokol İmzaladı

Belediye Kürtçe Eğitim İçin Protokol İmzaladı

Bağlar Belediyesi yeni yıl eğitim ve öğretim yılında Kurdi Der ve Eğitim Sen ile Ferzad Kemanger Eğitim Destek Evi'nde Kürtçe eğitim vermek için protokol imzaladı.

16.09.2014 00:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağlar Belediyesi 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında Kurdi Der ve Eğitim Sen ile Ferzad Kemanger Eğitim Destek Evi'nde Kürtçe eğitim vermek üzere protokol imzaladı.

Bağlar Belediyesi'nde yapılan protokole Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği (Kurdi Der) Yönetim Kurulu adına Sabahattin Gültekin, Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu Adına Yıldırım Arslan ve Bağlar Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Murat Satıcı katıldı.

'Her bireyin kendi ana dilinde eğitim alması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz'

Bu sene eğitim ve öğretim yılının sıkıntılarla başladığını ifade eden Bağlar Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Murat Satıcı, Bağlar Belediyesi olarak Kurdi Der ve Eğitim-Sen'in ortaklaşa başlattıkları çalışmaya destek sunmak amacıyla Ferzad Kemanger Eğitim Destek Evi'nde Bağlar'lı çocuklara eğitim vereceklerini söyledi. Kürt çocuklarının kendi ana dilini öğrenebilmesi açısından eğitim destek evinde haftada 5 gün eğitimin verileceğini sözlerine ekleyen Satıcı, "Bu protokol eğitim destek evimizi Kurdi Der ve Eğitim-Sen çatısı altında Kürtçe öğretmenlik yapan arkadaşlarımıza tahsis etmiş bulunmaktayız. Belediye olarak amacımız ana dilde eğitimi desteklemektir. Nitekim kişiliğin oluşmasında ana dil olmazsa olmazdır. 21. Yüzyılda ana dil eğitiminde devletin bakışı kesinlikle değişmek zorundadır. Kurum olarak biz her bireyi her insanın kendi ana dilinde eğitim alması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Belediye Kürtçe Eğitim İçin Protokol İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement