Belediye Meclisi Karıştı; Evini Yıkımdan Kurtarmaya Çalışan Kadın Sinir Krizi Geçirdi - Son Dakika
Güncel

Belediye Meclisi Karıştı; Evini Yıkımdan Kurtarmaya Çalışan Kadın Sinir Krizi Geçirdi

Belediye Meclisi Karıştı; Evini Yıkımdan Kurtarmaya Çalışan Kadın Sinir Krizi Geçirdi

Haber-Kamera Ezgi ÇAPA İstanbul DHA Zeytinburnu Belediye Meclisi'nde alınan bir karar sonrası toplantı salonu karıştı.

08.07.2015 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-Kamera Ezgi ÇAPA İstanbul DHA

Zeytinburnu Belediye Meclisi'nde alınan bir karar sonrası toplantı salonu karıştı. Meclis Salonu'nda sinir krizi geçiren bir kadına ise kimse 'Ne derdin var' diye sormadı. Merdiven silerek aldığı evi yıkımdan kurtarmaya çalışan kadını, meclis üyelerinin boşalttığı salonda güvenlik görevlileri sakinleştirdi.

Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi'nde yer alan Sultanmurat Camii'nin yerine daha büyük bir cami inşa edildi. Ancak kıble yönü nedeniyle parsele tam oturtulmayan cami, mahallelinin her gün kullandığı yolun üzerine geldi. Bunun üzerine yeni bir yol ve caminin donatı alanlarına yer açmak isteyen belediye, 'kadastral boşluğun cami alanı olmasına ilişkin 11.000'lik plan tadilatını meclis gündemine taşıdı. Caminin hemen yanındaki evlerde oturan mahalle sakinleri meclise gelerek oturumu kendilerine ayrılan balkondan izledi.

PLAN TADİLATI OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Oylama öncesinde meclis üyelerine cami çevresi hakkında bilgi veren CHP'li Meclis Üyesi Esin Hacıalioğlu, caminin tasarımı sırasında gerekli hesaplamaların yapılmadığını, caminin mahallelinin kullandığı yol üzerine inşa edildiğini söyledi. Karara, 'Orada yaşayan insanlar var. Camiyi koruyacağım diye insanların önünü kapatıp, hatta yıkım kararı alıyorsunuz şeklinde itiraz eden Hacıalioğlu'na, AK Parti'li Meclis Üyesi Semih Demirci, 'Caminin yol alanı üzerinde bulunmadığını' söyleyerek yanıt verdi. Hacıalioğlu'nun meclis görüşmeleri sonrası bölgeye giderek inceleme yapma teklifi de AK Parti sıralarında yanıt bulmadı. Cami alanına ilişkin plan tadilatı CHP'li üyelerin itirazlarına rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.

'HA BİRE BİZİ İKNA ETMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ'

Zeytinburnu ile ilgili gündem maddelerinin görüşüldüğü oturumda gerilimin yükselmesi üzerine, AK Parti'li üye Gökhan Kasap, CHP'li üyelere, 'Ha bire bizi ikna etmeye çalışıyorsunuz. İkna olmuyoruz. Bizi ikna etmeye çalışmayın' şeklinde tepki gösterdi. Bu sırada izleyici sıralarından yükselen 'Merkezefendi'de uygulanan yanlış' sözleri üzerine salonda gerginlik bir anda tırmandı. Önce mahalleli ile AK Parti'li üyeler, sonra da AK Parti ile CHP'li üyeler birbirine girdi. Oturumu o ana kadar balkondan izleyen Zeynep Aslan adlı kadın, tartışmaların gölgesinde sinir krizi geçirdi. Aslan, birbirleriyle kavgaya tutuşan meclis üyelerine sesini duyuramadı. CHP'li İlkay Biber, AK Parti'li üyelere 'Kadına bir sorun, ne derdi var' diyerek tepki gösterdi. Meclis üyeleri salondan ayrıldı, salonda tek kalan Zeynep Aslan'ı güvenlik görevlileri sakinleştirdi. Oturumun sona ermesiyle tartışma belediye koridoruna taştı. AK Parti'li Gökhan Kasap mahallenin şikayetlerini dinleyerek, konuyla ilgili bayram sonrası görüşme yapabileceklerini ifade etti.

'BU EVİ MERDİVEN SİLEREK ALDIM'

Evinin önünde gazetecilere konuşan Zeynep Aslan, 10 yıldır ikamet ettiği evini merdiven silerek kazandığı parayla aldığını anlattı. Aslan, 'Zorla geliyorlar yıkıyorlar, cami bahane' diye konuştu.

Aslan'ın eşi Mehmet Aslan da, 'Aç kaldım ama dairemin parasını biriktirdim, aldım. 71 yaşındayım, bu saatten sonra yeni bir ev alamam. ya bana ev versinler ya da benden uzak dursunlar' dedi.

Yeni bir yol açmak için evlerinin yıkılacağını anlatan bir vatandaş da, 'İnsanlara zulümden başka bir şey değil' dedi.

Mahalle sakini Ali Altuntaş ise 250-300 bin lira civarındaki evlerine bilirkişinin 81 bin lira bedel biçtiğini söyledi.

Caminin hemen yanında oturan Mustafa Özatar, çatısının kaçak olduğu gerekçesiyle yıkıldığını vurgulayarak, 'Hakkımı arıyorum, mahkemeye verdim diye 9 milyar ceza kestiler diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belediye Meclisi Karıştı; Evini Yıkımdan Kurtarmaya Çalışan Kadın Sinir Krizi Geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement