Belediye Meclisi'nden Tarihi Deklarasyon - Son Dakika
Güncel

Belediye Meclisi'nden Tarihi Deklarasyon

Belediye Meclisi\'nden Tarihi Deklarasyon

Esenler Belediye Meclisi, olağanüstü toplantıda, darbe girişimini tüm meclis üyelerinin imzaladığı tarihi bir deklarasyonla kınadı.

19.07.2016 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'deki 7 şehidin isimlerinin, askeri alanda yapılacak yeni şehirdeki meydanlarda yaşatılacağını söyledi.

Esenler Belediye Meclisi, 15 Temmuz akşamı ülkemizin birliğine ve beraberliğine, milletimizin bütünlüğüne ve devletimizi ele geçirme girişimini kınamak için Olağanüstü Toplantı'da bir araya geldi. Esenler Belediye Meclisi'nin 5. Seçim Yılı 3. Dönem 2016 Senesi 1. Olağanüstü Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun başkanlığında yapıldı.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ YENİ ESENLER'DE YAŞATILACAK

Belediye Meclisi'nin tek yürek ve tek vücut olarak darbeye karşı gereken cevabı vermek üzere bir araya geldiği Olağanüstü Meclis Toplantısı, darbe girişiminde hayatlarını kaybeden şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Meclis üyelerine hitap eden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, aziz milletimizin bir destan yazdığını ifade ederek, "Bu millet vatanın ne olduğunu bütün insanlığa yeniden öğretti. Bu darbe girişiminin ülkemiz açısından bir anlamı olduğu gibi Esenler açısından farklı bir anlamı var. Bu darbe girişiminin en önemli girişimlerinin yapıldığı yer Esenler'deki kışlalarmış. Esenler'de 7 şehidimiz ve onlarca yaralımız var. Belediye olarak hem şehitlerimizin yakınlarıyla hem de yaralılarımızla ilgileniyoruz. Şehitlerimizin evlerinde 24 saat nöbet tutuyoruz. Yaralılarımızın refakatçi başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. İnşallah bir başka şeyi daha yapacağız. Topçular Kışlası'ndan çıkan tankların altında kalarak şehit olan kardeşlerimizin isimleri, belediyemize tahsis edilen bu alanda yapılacak yeni şehirdeki meydanlarda yaşayacak. Şehitlerimizi böylece orada yaşatacağız. Çünkü Türkiye'de şu anda darbeciler hesap vermeye başladıysa bu şehitlerimiz sayesindedir. Şehitlerimize çok ama çok minnettarız. Rabbim mekanlarını Cennet eylesin, ailelerine sabırlar versin, ülkemize de bir daha böyle acılar yaşatmasın diyorum" dedi.

DEMOKRASİ EKMEKTİR, DEMOKRASİ SUDUR

Türkiye'nin bu darbe girişimi sonrasında yeni bir döneme girdiğine dikkat çeken Başkan Göksu, sözlerini şöyle tamamladı; "Umuyorum ki, artık Türkiye demokrasinin tartışıldığı, zaman zaman müdahalelerle bertaraf edildiği bir ülke olmaktan ve bunu hafızasından silen bir ülke haline gelir. Başta milletimiz, medyamız, siyasi partilerimiz ve tüm kurumlarımız çok önemli bir duruş gösterdiler. Türkiye demokrasisini ne kadar yükseltirse, ekonomisinde de o kadar mesafe kat edecektir. Çünkü demokrasi ekmektir, demokrasi sudur. Demokrasinin olmadığı, özgürlüklerin olmadığı, temel hak ve özgürlüklerin yerli yerinde inşa edilmediği yerlerde ekmek de olmaz. Bu açıdan Türkiye'nin yeni bir aydınlık döneme doğru gitmesini umut ediyorum".

AK PARTİ VE CHP'Lİ MECLİS ÜYELERİNDEN ORTAK TAVIR

Baykan Göksu, daha sonra Esenler Belediye Meclisi'nin ortak deklarasyon metnini okudu. Meclis çatısı altındaki AK Parti ve CHP'li meclis üyelerinin tamamı tarafından imza altına alınan deklarasyonda, Esenler Belediye Meclisi'nin ülkemizin birliğine, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan darbe girişimini şiddetle kınandığı vurgulandı.

Canları pahasına darbe girişimini engelleyen aziz milletin her türlü övgü ve takdiri hak ettiğini ifade eden Başkan Göksu, "Yüce Türk milletinin devletine ve milli iradeye destek tarih boyunca unutulmayacaktır. Dünya demokrasi tarihinin şanlı bir sayfası olarak kaydedilmiştir. Herkes bilmelidir ki; Bugün olduğu gibi, gelecekte de milletimize, devletimize, milli iradeye karşı her türlü girişim karşısında milletimizin çelikten iradesini bulacaktır. Türkiye Büyük Millet Meclisimizdeki tüm siyasi partilerimiz ve milletimiz gibi Esenler Belediye Meclisi de darbe girişimini ortak bir tavır ve ortak bir dille karşı durmaktadır" dedi.

Esenler Belediye Meclis üyeleri, okunan deklarasyonu oybirliği ile kabul etti. Daha sonra CHP Grubu adına meclis üyesi Kemal Şahin ve AK Parti Grup Başkanı Osman Gökçebaş söz alarak, grupları adına darbe girişimini kınadılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Belediye Meclisi'nden Tarihi Deklarasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement