Belediye Meclisinde Bütçe Tartışması - Son Dakika
Politika

Belediye Meclisinde Bütçe Tartışması

Manisa Belediyesi'nin Mayıs Ayı Meclis Toplansında AKP'li Eski Belediye Başkanı Bülent Kar Döneminde Hazırlanan 2008 Faaliyet Raporu ve 2008 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabının Oylanması Gündeme Geldi. CHP Grup Başkanı Hüseyin Erkenci Söz Alarak, "AKP'li Belediye Başkanı Bülent Kar'a Sümerbank Manisa Pamuklu Mensucat Özelleştirilmesi, Hal Binası Yapımında Usulsüz Dolgu Malzemesi Kullanımı ve Temizl...

06.05.2009 01:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MANİSA Belediyesi’nin mayıs ayı meclis toplansında AKP’li eski Belediye Başkanı Bülent Kar döneminde hazırlanan 2008 faaliyet raporu ve 2008 mali yılı bütçe kesin hesabının oylanması gündeme geldi. CHP grup Başkanı Hüseyin Erkenci söz alarak, "AKP’li Belediye Başkanı Bülent Kar’a Sümerbank Manisa Pamuklu Mensucat özelleştirilmesi, hal binası yapımında usulsüz dolgu malzemesi kullanımı ve temizlik ihalelerindeki çeşitli şaibeler ile ilgili eleştirilerimiz ve sorularımız oldu. Bunlara yanıt alamadık. Belediyenin iyi yönetilmediğini söyledik. Bu yüzden maddeler oylanırken ret oyu kullanacağız" dedi. MHP Grup Başkanı Mehmet Güzgülü de faaliyetlerin önceki dönemi kapsaması nedeniyle grup olarak ret oyu kullanacaklarını belirtti.

Karşılıklı görüşler

Güzgülü, "Manisa Belediyesi’nde önceki dönemlerde çeşitli sıkıntıların olduğunu belirtmiştik. Bugünkü meclisin o dönemin faaliyetlerini oylamasına biz grup olarak karşı çıkıyoruz ve ret oyu kullanıyoruz çünkü yapılan faaliyetlerin faydalı ve yerinde olduğunu düşünmüyoruz" dedi. AKP Grup Başkanı Ömer Faruk Çelik, muhalefet belediye meclis üyelerinin aksine AKP’li Bülent Kar’ın hizmetleriyle gurur duyduklarını söyledi.

Manisa Belediyesi Meclisi’nin oyladığı 2008 yılı Özel Kalem Müdürlüğü’nün faaliyet raporu ve mali yılı bütçe kesin hesabı için 19 MHP’li üye ve 3 CHP’li üye ret oyu kullanırken 15 AKP’li üye kabul oyu kullandı. Oylama sonucunda AKP’li belediye döneminde belediye başkanını faaliyetlerinin kapsayan özel kalem harcamaları ve faaliyetlerinin kabul edilmediği meclis tutanaklarına geçirildi. MHP’li Belediye Başkanı Cengiz Ergün, meclis üyelerinin demokratik haklarını kullanarak demokrasi içerisinde faaliyetleri oyladığını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Belediye Meclisinde Bütçe Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement