Belediye Minibüsüyle Kobani'ye Giderken Yakalanan 10 Şüpheliden 1'i Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Belediye Minibüsüyle Kobani'ye Giderken Yakalanan 10 Şüpheliden 1'i Tutuklandı

Genelkurmay Başkanlığı, DBP'li Suruç Belediyesi'ne ait resmi plakalı minibüste Suriye'nin Kobani kentinde IŞİD'e karşı YPG saflarında savaşmaya giderken yakalanan 10 kişiden 1'inin tutuklandığını açıkladı.

30.03.2015 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı, DBP'li Suruç Belediyesi'ne ait resmi plakalı minibüste Suriye'nin Kobani kentinde IŞİD'e karşı YPG saflarında savaşmaya giderken yakalanan 10 kişiden 1'inin tutuklandığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı web sayfasında, geçen cumartesi günü meydana gelen olay ile ilgili bilgilere yer verdi. Bu konuda şöyle denildi:

"Güvenlik güçleri tarafından, Şanlıurfa/ Birecik'te, Suruç Belediyesi'nde çalışan bir işçinin kullandığı belediyeye ait resmi plakalı bir araçta yapılan kontrolde; PYD/ PKK terör örgütüne katılmak üzere, Birecik ilçesi Göktepe Mahallesi bölgesinde, sınır hattından Suriye'ye geçmeye çalışan 10 şahıs yakalanmış, araç içerisinde yapılan aramada ise bir adet gece görüş dürbünü ele geçirilmiştir. Olayla ilgili yakalanan toplam 10 şahıstan 1'i tutuklanmış, 9'u ise serbest bırakılmıştır."

- Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belediye Minibüsüyle Kobani'ye Giderken Yakalanan 10 Şüpheliden 1'i Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Konya Ereğli'de Uyuşturucu ve Silah Operasyonu: 28 Gözaltı
    10:48 Konya Ereğli'de Uyuşturucu ve Silah Operasyonu: 28 Gözaltı

    Konya'nın Ereğli ilçesinde polis ve jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonlarda çok sayıda uyuşturucu madde, binlerce tabanca parçası ve ruhsatsız tabancalar ele geçirildi. Toplamda 28 şüpheli gözaltına alındı.

  • Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğrencileri Bilecik Sanayi Teknoloji İl Müdürü ile Buluştu
    10:48 Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğrencileri Bilecik Sanayi Teknoloji İl Müdürü ile Buluştu

    Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencileri, Bilecik Sanayi Teknoloji İl Müdürü Abdullah Ay ile bir araya geldi. Üniversitenin Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte, Ay sanayi gelişimi, Ar-Ge projeleri ve Bilecik'in değişimi hakkında konuştu.

  • Şırnak'ta yapılan operasyonda 880 bin TL değerinde gümrük kaçağı malzeme ele geçirildi
    10:47 Şırnak'ta yapılan operasyonda 880 bin TL değerinde gümrük kaçağı malzeme ele geçirildi

    Şırnak'ın Uludere, Silopi ve Cizre ilçelerinde jandarma ekiplerinin yaptığı aramalarda piyasa değeri 880 bin TL olan gümrük kaçağı malzeme ele geçirilirken, 14 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlar sonucunda sigara, motorin, cep telefonu, kozmetik malzemesi, elektronik sigara, güneş gözlüğü, inşaat malzemesi, spor ayakkabı, diğer elektronik eşya, anahtar takımı, çay, nargile tütünü ve gümrük kaçağı malzemeler ele geçirildi.

  • Bilecik'te Sürüler Halinde Gezen Başıboş Köpekler Vatandaşları Tedirgin Ediyor
    10:47 Bilecik'te Sürüler Halinde Gezen Başıboş Köpekler Vatandaşları Tedirgin Ediyor

    Bilecik merkez Bahçelievler Mahallesi'nde başıboş köpeklerin getirilip bırakılmasından şikayetçi olan vatandaşlar, sürü halinde dolaşan kontrolsüz köpeklerin özellikle savunmasız çocuklar için tehlike oluşturduğunu kaydettiler. Yetkililer tarafından bakım ve ihtiyaçları karşılanması gereken köpeklerin kontrolsüz bir şekilde kırsal alanlarda gezdiği görülürken, kendilerinin de bu konuda çaresiz kaldığını ileten vatandaşlar, üzücü bir olay yaşanmadan derhal önlem alınması için yetkililerden yardım beklediklerini söylediler. Öte yandan bu bölgede yaşayan vatandaşlar köpeklerin sabaha kadar havladıklarını da dile getirdiler. - BİLECİK

  • Akdeniz sahillerinde denizanası istilası devam ediyor: Burnaz sahili de denizanalarıyla kaplandı
    10:47 Akdeniz sahillerinde denizanası istilası devam ediyor: Burnaz sahili de denizanalarıyla kaplandı

    Akdeniz kıyılarında kısım kısım etkisini hissettiren denizanası istilası Hatay'ın Erzin ilçesinde bulunan sahilde de etkisini gösterdi. Burnaz sahili ölü denizanalarıyla kaplandı. Uzmanlar 'dokunmayın' uyarısında bulundu. Denizanaları dron ile havadan görüntülendi. Balıkçılar ise denizanalarının sahilleri istila edebileceğini belirtti.

  • Bayırköy Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Saim Gökkaya 7'inci kez başkan seçildi
    10:46 Bayırköy Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Saim Gökkaya 7'inci kez başkan seçildi

    Bayırköy Taşıyıcılar Kooperatifi'nin Olağan Kongresinde mevcut başkan Saim Gökkaya, ek listeyle seçime girdi ve 7'inci kez başkanlık koltuğuna oturdu. Gökkaya, beldelerine ve ülke ekonomisine katkı sunmaya devam edeceklerini belirtti.

  • Başiskele'de Ramazan Ayı Etkinlikleri
    10:46 Başiskele'de Ramazan Ayı Etkinlikleri

    Başiskele Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor. Ünlü sanatçıların sahne aldığı etkinliklerde çocuklar ve aileleri eğlenceli vakit geçiriyor. Ayrıca, Enderun teravih namazı ve Hadim-ul Harameyn sergisi de ziyaretçilerini ağırlıyor.

  • Karaman'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı
    10:45 Karaman'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı

    Karaman'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu ticareti yapanlara yönelik çalışma başlattı. Operasyonda O.C. ve A.Y. isimli şüpheliler gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda bir miktar uyuşturucu ele geçirildi. Zanlılar, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

  • Denizli'de Dolandırıcılar 900 Bin Liralık Altın ve Paralarla Yakalandı
    10:45 Denizli'de Dolandırıcılar 900 Bin Liralık Altın ve Paralarla Yakalandı

    Denizli'nin Tavas ilçesinde yaşayan bir yaşlı kadını korkutarak dolandıran dolandırıcılar, jandarma tarafından 900 bin liralık altın ve paralarla birlikte yakalandı. Dolandırıcılar, yaşlı kadının evine giderek Almanya'da yaşayan oğlunun tutuklandığını söyleyerek altın ve paraları istemişlerdi. Komşuların durumu fark etmesi üzerine jandarmaya ihbar edildi ve yapılan çalışmalar sonucunda dolandırıcılar yakalandı. Dolandırılan yaşlı kadın ise 4 saat içinde altın ve paralarına geri kavuştu.

  • Yavaş mı Altınok mu? Ankara anketi geldi, kimse bu kadar fark beklemiyordu
    10:43 Yavaş mı Altınok mu? Ankara anketi geldi, kimse bu kadar fark beklemiyordu

    MAK Araştırma tarafından yapılan ankete göre, Ankara'da yapılan yerel seçimlerde CHP'nin adayı Mansur Yavaş, yüzde 44'lük kesimin desteğini alarak önde görünüyor. AK Parti'nin adayı Turgut Altınok ise yüzde 38'de kaldı.

  • Savcı Özlem'in ölümünde astsubaya verilen 2,5 yıl hapis cezası onandı
    10:43 Savcı Özlem'in ölümünde astsubaya verilen 2,5 yıl hapis cezası onandı

    Yozgat'ın Sorgun ilçesinde doğum günü kutlamasında tabancayla başından vurulan Cumhuriyet Savcısı Özlem Salkım'ın ölümüne ilişkin tutuksuz yargılanan 2 astsubay sanıktan silahın sahibi Ahmet M.'ye verilen hapis cezası, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onaylandı. Diğer sanık astsubay Mehmet S.'nin ise beraatine karar verildi.


Advertisement