Belediye Önünde "Arazi Satışı" Protestosu - Son Dakika
Güncel

Belediye Önünde "Arazi Satışı" Protestosu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Arazi satışlarını protesto edenlerden detaylar Arazi satışlarını protesto edenlerin tapularını göstermesi Arazi satışlarını protesto eden vatandaşlar Bafra Dedeli Mahallesi sakilerinde Hüseyin Özkan'ın basın açıklaması, Arazi satışlarını tabut getirerek protesto eden vatandaşların görüntüsü Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'in basın Açıklaması, Belediye önünden genel görüntü Belediye önünde "arazi satışı" protestosu Samsun'un Bafra ilçesinde Büyükşehir Yasası kapsamında belediye mülkiyetine geçen 12 mahalledeki, daha önce köy tüzel kişiliğine ait arazilerinin ihale yoluyla satışa çıkarılması üzerine mahalle sakinleri, belediye binası önünde eylem yaptı Samsun'da Büyükşehir Yasası kapsamında Bafra Belediyesi mülkiyetine geçen 12 mahalledeki daha önce köy tüzel kişiliğine ait arazilerinin ihale yolu ile satışa çıkarılmasını mahalle sakinleri protesto etti.

06.02.2016 00:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Arazi satışlarını protesto edenlerden detaylar

Arazi satışlarını protesto edenlerin tapularını göstermesi

Arazi satışlarını protesto eden vatandaşlar

Bafra Dedeli Mahallesi sakilerinde Hüseyin Özkan'ın basın açıklaması,

Arazi satışlarını tabut getirerek protesto eden vatandaşların görüntüsü

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'in basın Açıklaması,

Belediye önünden genel görüntü

Belediye önünde "arazi satışı" protestosu

Samsun'un Bafra ilçesinde Büyükşehir Yasası kapsamında belediye mülkiyetine geçen 12 mahalledeki, daha önce köy tüzel kişiliğine ait arazilerinin ihale yoluyla satışa çıkarılması üzerine mahalle sakinleri, belediye binası önünde eylem yaptı

Samsun'da Büyükşehir Yasası kapsamında Bafra Belediyesi mülkiyetine geçen 12 mahalledeki daha önce köy tüzel kişiliğine ait arazilerinin ihale yolu ile satışa çıkarılmasını mahalle sakinleri protesto etti.

Bafra Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 100 kişi, daha önce köy tüzel kişiliğine ait olan arazilerin Büyükşehir Yasası kapsamında Bafra Belediyesine geçmesi ve ihale yolu ile satışa çıkarılmasına tepki gösterdi. Mahalle sakinlerinin eylem kapsamında Bafra Belediyesi önüne getirdikleri tabut, güvenlik güçleri tarafından kaldırıldı.

İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, belediye binası önünde eylem yapılmasının hukuka aykırı olduğunu belirterek, vatandaşlardan dağılmalarını istedi.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Dedeli Mahallesi sakinlerinden Hüseyin Özkan, söz konusu toprakların kendilerine dedelerinin emaneti olduğunu söyledi. Toprakların, satılacaksa Dedeli Mahallesi halkına satılabileceğini anlatan Özkan, "Köylünün parası yok, bir kişinin parası var diye tarım arazisini o şahsa vermek, bizleri mağdur bırakmak en büyük yanlıştır. Parayla verilmek gerekiyorsa Dedeli köyü halkına beşer, onar dönüm olarak verilebilir" dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise belediye binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, satışa çıkarılan arazilerin Bafra Belediyesinin mülkiyetinde bulunduğuna dikkati çekti. "Vatandaşlar sanki yerlerini satıyormuşuz gibi protesto yapıyorlar ama yanlış yoldalar" diyen Şahin, şöyle konuştu:

"Daha önce köy tüzel kişiliğine ait olan yerlerle ilgili Belediye Meclisinde karar alındı. Bütün meclisin onayı ile bu yerler kiraya verilmektense satılarak belediyenin araç parkını güçlendirmek adına böyle bir karar alındı. Yani biz köylünün yerini satmıyoruz. Kaldı ki biz onlara 'bir araya gelip, alın' dedik. En büyük parsel Dedeli köyünde. Orada da en fazla 10 kişi araziden faydalanıyor. Belli kişiler orada kar sahibi olacak ama biz Bafra'nın karını düşünüyoruz. Biz Bafra'nın problemlerini çözme adına bu yerleri meclis olarak satışa çıkardık. Kendileri alsınlar ama bazıları onları yanlış yönlendirdi, yanlış yere gittiler. Gereksiz yere böyle bir toplantı yapıyorlar. Onlar tapulu yerlerini satmaya kalktıklarında biz onlara 'satmayın' diyebilir miyiz? Bu yerler sonuçta belediyenin tapulu yeridir."

Bir süre daha belediye binası önünde slogan atan vatandaşlar, güvenlik güçlerince ikna edilerek dağıldı.

Öte yandan yapılan ihale sonucunun, 15 gün içerisinde Bafra Belediye Meclisi'nin ilgili komisyonunun kararının ardından kesinleşeceği öğrenildi.

Belediye Önünde "Arazi Satışı" Protestosu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Belediye Önünde 'Arazi Satışı' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement