Belediye Önünde "Paso" Eylemi - Son Dakika
Güncel

Belediye Önünde "Paso" Eylemi

ESHOT, İZSU ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden emekli bir grup, ulaşım hizmetlerinden ücretsiz faydalanmalarını sağlayan kartların iptalini protesto etti.

02.06.2016 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ESHOT, İZSU ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden emekli bir grup, ulaşım hizmetlerinden ücretsiz faydalanmalarını sağlayan kartların iptalini protesto etti.

Konak Meydanı'ndaki belediye hizmet binası önünde toplanan grup, emekli kimlik kartlarını göstererek, slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Mehmet Düşünceli, ESHOT yönetmeliğinde en az 10 yıl ESHOT, İZSU ve Büyükşehir Belediyesine hizmet veren ve bu kuruluşlardan emekli olanların otobüslerden ücretsiz yararlanabileceğinin ifade edildiğini, vapur ve metro hizmetlerinin şehir içi ulaşımda kullanılmaya başlanmasıyla bu ulaşım araçları için de ücretsiz yararlanım hakkı tanındığını belirtti.

Önce vapurdan, sonra metrodan ücretsiz yararlanma haklarının ellerinden alındığını, son olarak da serbest seyahat kartlarının iptal edildiğini savunan Düşünceli, "Tüm bu işlemler sosyal belediyecilikten yana olduğunu söyleyen başkanımız Kocaoğlu tarafından gerçekleştirildi. Sosyal belediyecilik, halkçı belediyecilik uygulamalarından dem vuran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu, belediye emeklilerinin onur kartlarıyla oynamamaya çağırıyoruz. İzmir 'ben yaptım oldu' zihniyetiyle yönetilemez. Kocaoğlu'nu onur kartlarımız için aldığı kararı gözden geçirmeye çağırıyoruz." diye konuştu.

Grup açıklamanın ardından belediyenin protokol girişi bölümünde bir süre oturma eylemi yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Belediye Önünde 'Paso' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement