Belediye Otobüs Şoförlerini Tehdit Eden Kadın Mimara Ceza - Son Dakika
Güncel

Belediye Otobüs Şoförlerini Tehdit Eden Kadın Mimara Ceza

Belediye Otobüs Şoförlerini Tehdit Eden Kadın Mimara Ceza

İzmir'de 3 belediye otobüs şoförünü tehdit edip yaraladığı iddiasıyla yargılanan 2 çocuk annesi mimar Banu B., 7 bin 320 TL adli para cezasına çarptırıldı.

23.03.2016 10:20  Güncelleme: 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Buca İlçesi'nde 1 yıl önce, yol vermeme yüzünden tartıştığı 3 belediye otobüs şoförünü tehdit edip yaraladığı, 1'ini de otomobilinin kaputunda 800 metre götürdüğü iddiasıyla yargılanan 2 çocuk annesi mimar Banu B., 366 gün hapis karşılığı 7 bin 320 TL adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme beş yıl süre ile hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Olay geçen yıl 18 Mart'ta Menderes Caddesi üzerinde, saat 14.45'de meydana geldi. Tınaztepe- Şirinyer güzergahında çalışan 476 numaralı belediye otobüsünün şoförü Mehmet İskeçe, Şirinyer yönüne ilerlerken Mehmet Akif Caddesi'ne döneceği sırada, mimar Banu B., otomobiliyle iddiaya göre şerit ihlali yaparak, belediye otobüsünün önünde aniden durdu.

İKİ SÜRÜCÜ ARASINDA TARTIŞMA ÇIKTI

Belediye otobüsü şoförü İskeçe sert fren yapınca, yolcular öne savruldu. İki sürücü arasında tartışma çıktı. İddiaya göre Banu B., Mehmet İskeçe'ye hakaret edip, tehditler savurdu. İskeçe, polisi arayıp olayı bildirdi. Bu sırada, belediye otobüs şoförlüğü yapan, ancak o anda görevde olmayan Bilal Sarıkaya ve Kasım Süslü de arkadaşlarına yardıma gitti. İki kişi de karışınca tartışma daha da büyüdü.

ARACINI ÇALIŞTIRIP 3 KİŞİNİN ÜZERİNE DOĞRU SÜRDÜ

İddiaya göre Banu B., aracını çalıştırıp, üç kişinin üzerine doğru sürdü. Kasım Süslü ile Mehmet İskeçe yere düştü. Bilal Sarıkaya ise kaputun üzerinde yaklaşık 800 metre gitti. Kırmızı ışıkta otomobil durunca Sarıkaya, indi. Otomobiliyle geri geri gitmeye çalışan Banu B., bir başka araca çarptı.

Çarptığı aracın sürücüsü, mimar kadının otomobilinin kontak anahtarını alıp, gelen polislere teslim etti. Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yılmaz, Banu B. hakkında 'tehdit, kasten yaralama ve hakaret' suçlarından dava açtı.

9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, hakkında 20 yıl hapis cezası istenen tutuksuz sanık Banu B., avukatı Mustafa Cem Avcı, şoförler Bilal Sarıkaya, Kasım Süslü ile avukatları Seyit Ahmet Akyüz, diğer şoför Mehmet İskeçe ile avukatı Birben Özer katıldı.

"OTOMOBİLİME 7 BİN LİRALIK ZARAR VERDİLER"

Hakim karşısında ifade veren evli ve 2 çocuk annesi Banu B., suçlamaları kabul etmedi. Banu B., "Ben kimseyi tehdit etmedim. Aracımı da kasten üzerlerine sürüp, yaralanmalarına neden olmadım. Otobüs şoförü ile tartıştım. Daha sonra gelen iki kişi de olaya müdahil oldu. İkisi aracımın üzerine çıkıp zarar verdi. Maddi zararım 7 bin lira. Aracımın üzerine atlayınca indim. Kaputun üzerinde bulunan Bilal, ön camı vurup kırdı. Bilal'in düşmemesi için de sağdan yavaş olarak gidiyordum. Beraatimi istiyorum" dedi.

"YARALAYACAĞINI BİLE BİLE ARACI ÜZERİMİZE SÜRDÜ"

Belediye otobüs şoförü Mehmet İskeçe de, "Sanığın söylediklerinin hepsi yalan. Sanık bana ağır sözler sarf etti. Diğer şikayetçi olan iki arkadaşımla sanığın kaçmasına engel olmak için yoluna çıktık. Bizi yaralayacağını bile bile aracı üzerimize sürdü. Kendisine polisi arayıp beklemesini söylemiştim. Ben ve Kasım yere düştük. Bilal ise aracın kaputunda kaldı. Bu şekilde aracın üzerinde uzun bir mesafe gitti. Şikayetçiyim" dedi.

Hakim Süleyman Çekilmez, tarafları dinleyip son savunmalarını aldıktan sonra kararı açıkladı. Hakim Çekilmez, sanık Banu B.'ye, Mehmet İskeçe'ye karşı 'hakaret ' suçundan 116 gün hapis cezası karşılığı 2 bin 320 TL, 'yaralama' suçundan 100 gün hapis karşılığı 2 bin TL ve Bilal Sarıkaya'ya yönelik 'kasten yaralama'dan 150 gün hapis karşılığı 3 bin TL olmak üzere, toplam 366 gün hapis karşılığı 7 bin 320 TL adli para cezasını 20'şer ay eşit taksitle ödemesine karar verip, 5 yıl süreyle hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Bilal Sarıkaya'nın avukatı Seyit Ahmet Akyüz, sanığın davranışının öldürmeye teşebbüs olduğunu, yargılamanın ağır ceza mahkemede yapılması gerektiğini belirtip, kararın temyizi için Yargıtay'a başvurdu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belediye Otobüs Şoförlerini Tehdit Eden Kadın Mimara Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement