Belediye Otobüsleri 65 Yaş Üstünü Ücretsiz Taşımaya Devam Edecek - Son Dakika
Ekonomi

Belediye Otobüsleri 65 Yaş Üstünü Ücretsiz Taşımaya Devam Edecek

Belediye Otobüsleri 65 Yaş Üstünü Ücretsiz Taşımaya Devam Edecek

Kent içi toplu taşımada, 65 yaş üstü vatandaşları ücretsiz taşıyan özel halk otobüsü işletmeleri buna devam edecekler. Alacakları devlet desteğinin miktarı ise belirlenmedi.

15.09.2015 08:32  Güncelleme: 08:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, her il için ayrı ücret belirleneceğini bildirdi. Apaydın, "Bu süre zarfında da 65 yaş üstü vatandaşlarımız ücretsiz taşınacak. Bunda herhangi bir şüphe olmasın" dedi.

KARAR 7 EKİM'DE

Apaydın Hürriyet'e şunları söyledi: "7 Nisan 2015 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kanun ile 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın özel halk otobüsleri tarafından taşınmasına ilişkin gelir desteğinin usul ve esasları en geç 7 Ekim'e kadar belirlenecek.

ÖDEMELER KANUN ÇIKTIĞI TARİHTE

Ancak, işletmelere yapılacak ödeme, kanunun çıktığı tarihten itibaren yapılacak. 65 yaş üstü vatandaşlarımızı yaklaşık üç yıldır ücretsiz taşıyorduk. Devlet desteği bizim için önemli olacak. İlk olarak ücret belirlenecek. Bu ücret her il için ayrı olacak. Çünkü İstanbul'da taşıma örneğin bir lira ise Kars'ta daha düşük. Maliye Bakanlığı belirlenen miktarı belediyelere, belediyeler de otobüsçü esnafına ödeyecek. Bu da otobüsçü esnafının yaşadığı mağduriyeti ortadan kaldırmış olacak. Bir sonraki toplantı için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan tarih bekliyoruz. Toplantı sonrasında durumun netleşmesini umuyoruz."

"ÜCRETSİZ TAŞIMIYORUM DİYEMEZLER"

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği'nden (TÖHOB) yapılan açıklama ise "Aylık gelir desteği ödemesi ile ilgili rakamın belirlenmesine dönük çalışmalar, Maliye Bakanlığı bünyesinde sürdürülüyor. Ayrıca ücretsiz yolcuların halk otobüsleri tarafından taşınması, 6637 sayılı kanun maddesi gereğince yapılıyor. Bu nedenle Özel halk otobüslerinin ücretsiz yolcuları taşımayacağı yönündeki bilgiler de gerçeği yansıtmıyor" denildi. (Kaynak:Hürriyet)

Son Dakika Ekonomi Belediye Otobüsleri 65 Yaş Üstünü Ücretsiz Taşımaya Devam Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • by meçhul: bu büyük bir haksızlıktır adam ücretsiz biniyor devlet otübüs sahibine ödeme yapmıyor vatandaş devletimiz ne iyi bizi ücretsiz götürüyor diyor oysa işin aslı ücretsiz onu taşıyan vatandaşın kendisidir 2 0 Yanıtla
  • fenerli: bu millet nasıl ya adamlar devlet desteği de alıyorlar yaşlılara bakışları da küfür edermiş gibi bakıyorlar 1 1 Yanıtla
  • ünal demir: bi zahmet taşının. 1 0 Yanıtla
  • seyfullah: Fiatlar her sehirde ayni olmasi gerekir cunki Benzin mazot fiatlari degismiyor belki AZ insan tasiyabilirler yardimlar sehirlere esit verilmelidir diye dusunuyorum. 0 1 Yanıtla
  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.

  • Tunceli'de depremzedeler için inşa edilen 88 konutun kura çekimi yapıldı
    21:29 Tunceli'de depremzedeler için inşa edilen 88 konutun kura çekimi yapıldı

    Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde meydana gelen deprem sonucunda evleri hasar gören vatandaşlar için inşa edilen 88 konutun kura çekimi noter huzurunda gerçekleştirildi. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, kura çekilen konutların hak sahiplerine hayırlı olması temennisinde bulundu.


Advertisement