Ergani'de Belediye Pazar Yerini Değiştirdi, Esnaf Tepki Gösterdi - Son Dakika
Yerel

Ergani'de Belediye Pazar Yerini Değiştirdi, Esnaf Tepki Gösterdi

Ergani\'de Belediye Pazar Yerini Değiştirdi, Esnaf Tepki Gösterdi

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde, belediyenin pazar yerini değiştirmesi kararına tepki gösteren pazarcı esnafı, belediye binası önünde protesto eylemi gerçekleştirdi.

19.06.2015 14:57  Güncelleme: 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde, belediyenin pazar yerini değiştirmesi kararına tepki gösteren pazarcı esnafı, belediye binası önünde protesto eylemi gerçekleştirdi.

Ergani Belediyesi, TOKİ mevkiinde bin metrekare alan üzerine kurulu yeni semt pazarı inşa etti. Merkez 2. Gülbaran Caddesi üzerinde kurulan pazartesi pazarının, TOKİ'deki yeni pazar yerinde kurulması kararına karşı çıkan Ergani'deki semt pazarı esnaf, TOKİ semt pazarına gitmeyeceklerini ve direneceklerini söyledi. Belediye binası önünde toplanan pazarcı esnafından oluşan kalabalık grup oturma eylemi yaparken, semt pazarı başkanı ve pazarcılardan oluşan heyet, belediye yetkilileriyle toplantı yaparak taleplerini dile getirdi. Belediye Başkanı Ramazan Kartalmış ise alınan karardan geri dönüşün mümkün olmayacağını söyledi.

PAZARCILAR YER DEĞİŞİKLİĞİ İSTEMİYOR

Şehir merkezinde kurulan pazarlarda günde 150 ton ürün sattıklarını belirten pazarcı esnafı, belediyenin kendilerine gösterdikleri yere gittikleri takdirde 10 ton'un üzerinde ürün satamayacaklarını belirtti. Pazarcı esnafından Mustafa Yoldaş, "Belediye bizi yerimizden ediyor. TOKİ'de araziye yer yapmış, bizimde araziye gitmemizi istiyor. Yapılan yer üstü kapalı ve güzel bir yer ama yerleşim yerinden uzak ve pazara elverişli bir yer değildir. Bizler semt pazarı esnafı olarak pazartesi pazarında günde 100-150 ton sebze ve meyve satıyoruz, ancak bizi gönderecekleri yeni yerde komple tüm pazarcılar 10 ton mal satamayız" dedi.

Pazarcı esnaflarından Bekir Duru, "Köylünün bize ulaşmasını istiyoruz. Pazar, şehir dışına çıktığı zaman bizim işimize gelmez. Belediyenin bizi gönderdiği yeni pazar yeri hem yerleşim yerine uzak hem de orada vatandaşın alacağı yarım kilo veya bir kiloyla işimizi doğrultamayız" diye konuştu.

"TOKİ YÜKÜMÜZÜ KALDIRMAZ"

Semt pazarı Başkanı Nuri Ergin ise yaptığı açıklamada, "Ergani'de faaliyet yürüten semt pazarı esnafı olarak sıkıntımız, pazartesi günleri 2. Gülbaran Caddesi üzerinde kurulan pazartesi pazarının toplu konutta yapılan pazar yerine taşınması kararıdır. Gerek vatandaşlar gerekse pazarcı esnafı olarak bizler, pazaryerimizin ilçe merkezinden taşınmasını istemiyoruz. Aslında yer ile alakalı bizlerin şuana kadar hiçbir sıkıntısı bulunmamaktadır. Buna rağmen belediye bizleri buradan kaldırıp toplu konuta göndermek istiyor. TOKİ'deki yeni yapılan yer yükümüzü kaldırmıyor. Alınan karara karşı direneceğiz" diye konuştu.

"ALIŞKANLIKLARI AŞACAĞIZ"

Kimsenin ekmeğiyle oynamak gibi bir dertlerinin bulunmadığını belirten Belediye Eşbaşkanı Ramazan Kartalmış da, "Göreve gelmeden önce seçim bildirgemizde caddelere kurulan pazarları kaldırıp, daha modern bir pazar anlayışına geçileceğini belirtmiştik. Bu çerçevede ilk pazar yeri projemizi toplu konut mevkiinde bin metrekare üzerinde inşa edip kullanıma hazır hale getirdik. Süreç içinde de pazar kooperatif yöneticileriyle bir araya gelerek konuyla ilgili mutabakata varmıştık. Ancak gelinen noktada esnaflarımız bir anda anlamsız bir şekilde bu uygulamaya karşı çıkmaya başladılar. Pazartesi pazarının kurulduğu 2. Gülbaran Caddesi civarına baktığımızda 4 tane pazar yerimiz vardır. Her birinin arasındaki mesafesi 5 dakika bile yoktur. Bunun yanında pazartesi pazarının yerinden kaldırılmış olması vatandaşın mağduriyetine yol açmaz, tam tersine yeni yerleşim yerinde yaşayan vatandaşların yararına bir uygulamadır. Esnaflarımız gelsinler, bir iki ay burada faaliyet yürütsünler; şayet iddia ettikleri gibi bir mağduriyetleri varsa giderme yönünde bir çare düşünürüz; ancak şu aşamada alınan karara uymak mecburidir" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ergani'de Belediye Pazar Yerini Değiştirdi, Esnaf Tepki Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement