Belediye Sosyal Tesisleri 5 Yılda 15 Milyonu Aşkın Vatandaşı Ağırladı - Son Dakika
Ekonomi

Belediye Sosyal Tesisleri 5 Yılda 15 Milyonu Aşkın Vatandaşı Ağırladı

Belediye Sosyal Tesisleri 5 Yılda 15 Milyonu Aşkın Vatandaşı Ağırladı

Bursa’da vatandaşların refahına yönelik hizmetleriyle göz dolduran Büyükşehir Belediyesi, hizmet kalitesini sosyal tesislerde de en iyi şekilde gösteriyor.

01.08.2014 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da vatandaşların refahına yönelik hizmetleriyle göz dolduran Büyükşehir Belediyesi, hizmet kalitesini sosyal tesislerde de en iyi şekilde gösteriyor.

Atatepe, Narlı ve Mudanya İstasyonu gibi denize nazır tesislerinin yanı sıra Hünkar Köşkü, Kayhan Döner Sofrası ve Balibey Han gibi tarihi mekanlarının da olduğu 30 sosyal tesisten son 1 yılda 4,5 milyon kişi, son 5 yılda ise 15 milyonu aşkın vatandaş hizmet aldı.

Bursa'da alışılagelmiş sosyal tesis anlayışını 2009 yılında tamamen değiştiren ve belediye personeli dışındakilere kapalı olan bütün tesislerin kapılarını sonuna kadar vatandaşa açan Büyükşehir Belediyesi, sosyal tesisleriyle de önemli bir marka haline geldi. Geleneksel tatların yanı sıra dünya mutfağından örnekler ve alternatif lezzetler de Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BURFAŞ tarafından işletilen tesislerde ekonomik fiyat anlayışı ve yüksek hizmet kalitesiyle vatandaşlara sunuluyor.

Gemlik'teki Narlı Sosyal Tesisleri'nde geçen yıl ilk kez verilen konaklama hizmetiyle bu alanda da kendini gösteren BURFAŞ, Gemlik Atatepe, Mudanya İstasyonu, Hünkar Köşkü, Kayhan Döner Sofrası, Balibey Han, Beşevler Kafe Restoran, Çamlıca Restoran, Dobruca, Gürsu Beyaz Değirmen, Kestel, Gönül Dostları, Mantı evi, Gölpark, Ertuğrulbey Meydan Kafe, Kent Kafe, Emir Buhari Kültür Merkezi, Mahfel ve Ankara'da hizmete açılan Bursa Evi Sosyal Tesisleri ile her türlü damak tadına hitap eden farklı lezzetler ve ekonomik fiyat anlayışıyla müşteri portföyünü de gün geçtikçe genişletiyor. Son 1 yılda tam 4,5 milyon vatandaşın yararlandığı Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal tesislerinden son 5 yıl içinde de 15 milyonu aşkın vatandaş hizmet aldı.

Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal tesislerdeki hizmet kalitesi, yıldan yıla artış gösteren rakamlarla da kendini hissettiriyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından halkın kullanımına açılan sosyal tesislerde vatandaşların huzurla bir araya geldiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Sadece altyapı, üstyapı, hizmet binaları ve parklar değil, şehre değer katacak, halkımızın huzurunu ve yaşam kalitesini artıracak tüm alanlarda hizmet vermeye devam ediyoruz. Bursa'da son 5 yılda sosyal tesis alanında da büyük hamle yaptık. Sosyal tesisler fakiri olan Büyükşehir Belediyesi, son 5 yılda Türkiye'nin en çok sosyal tesisine sahip kurum haline geldi" dedi.

Başkan Altepe, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin il dışında dahi sosyal tesisi olan tek belediye olduğunu söyledi. Bursa içinde 35 sosyal tesisin bulunduğunu ve bunların 30'unun BURFAŞ tarafından işletildiğini kaydeden Başkan Altepe, "Tesislerimiz aynı zamanda şehrimizin sosyal kültürel hayatına da büyük katkı sağlayan önemli merkezler haline geldi. Yaşlı genç, kadın erkek tüm halkın her saat girip çıkabildiği ve güvenle zaman geçirebildiği sosyal tesislerimiz, toplantıların ve güzel buluşmaların yapıldığı vazgeçilmez mekanlar haline de geldi. Şehrin en güzel yerlerinde, tarihi eserlerden dağ eteklerinde ve sahillerdeki en güzel tesislere kadar kentin farklı noktalarında hizmet veren tesislerimize vatandaşlarımızın ilgisi de her geçen gün artıyor. İlk yılda sosyal tesislerde 500 bin hemşehrimizi ağırlamışken, son 1 yıl içinde tam 4,5 milyon vatandaşımızı tesislerimizde ağırlamış olduk. Vatandaşlarımızın ilgisi ilk yıla göre yaklaşık 10 kat artmış oldu, her geçen ay da bu rakam artıyor" diye konuştu.

Başkan Altepe, bu yıl içinde sosyal tesislerden yaralanan vatandaşların sayısının 5 milyonu aşacağını da belirterek, "Her adımımızı Bursalıların mutluluğu için atıyoruz. Herşey huzur şehri Bursa için" diyerek vatandaşları sosyal tesislere davet etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Belediye Sosyal Tesisleri 5 Yılda 15 Milyonu Aşkın Vatandaşı Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement