Belediye Tabelasına "T.c" İbaresini Yazdırdı - Son Dakika
Güncel

Belediye Tabelasına "T.c" İbaresini Yazdırdı

Belediye Tabelasına "T.c" İbaresini Yazdırdı

Bilecik'in Söğüt ilçe Belediye Başkanı Aydoğdu, yeni belediye tabelasına "T.C Söğüt Belediyesi" ibaresini yazdırdı Başkan Aydoğdu: "Türklük, bir etnik grubun adı değildir.

11.04.2014 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP'den Söğüt Belediye Başkanı seçilen Halil Aydoğdu, yeni belediye tabelasına "T.C Söğüt Belediyesi" ibaresini yazdırdı.

İlçede, 30 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Seçimleri ile bir dönem aradan sonra belediye başkanlığına yeniden seçilen Aydoğdu, belediye binasının girişinde bulunan "belediye başkanlığı" yazılı tabelayı söktürerek, yerine "T.C Söğüt Belediyesi" yazılı tabelayı astırdı.

Aydoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin kolay kurulmadığını, bu uğurda nice şehitler verildiğini söyledi.

"Bu topraklar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin topraklarıdır" diyen Aydoğdu, şunları kaydetti:

"Ecdadımız, bu cumhuriyeti kolay kurmadı. Bu uğurda canlarını veren şehitlerimizin, maalesef son uygulamalarla kemikleri sızlatıldı. 'Türküm' diyemeyen, cumhuriyetten sıkıntı duyanlar, 'T.C' ibaresini resmi kurumların başından bir bir kaldırmak suretiyle bizlere, Türklüğümüzü unutturmaya çalışsalar da bütün bunlara inat, yine Türk'üz diyeceğiz ve T.C tabelalarının bulunduğu binalara şerefle gireceğiz. Çünkü Türklük aynı tarihi, aynı coğrafyayı paylaşan, aynı ortak geçmişe sahip bir milletin adıdır. Türklük, bir etnik grubun adı değildir. Binlerce yıllık ortak geçmişe sahip insanların ortak adıdır. Türk milleti, kıtalara yayılmış büyük bir ailedir. 'Türküm' demek, 'bende bu ailenin parçasıyım' demektir. Asla ayrımcılık anlamı taşımaz. Bu nedenle yeniden yaptırdığımız tabelanın başına 'T.C' ibaresini şerefle koydurduk, 'Belediye Başkanlığı' yerine de 'Söğüt Belediyesi' yazdırdık." - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Belediye Tabelasına 'T.c' İbaresini Yazdırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement