Belediye ve Add Gazi Sofrası Kurdu - Son Dakika
Yerel

Belediye ve Add Gazi Sofrası Kurdu

Belediye ve Add Gazi Sofrası Kurdu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Turgutlu Belediyesi ve ADD İlçe Temsilciliği işbirliğiyle Gazi Sofrası kuruldu.

29.10.2015 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Turgutlu Belediyesi ve ADD İlçe Temsilciliği işbirliğiyle Gazi Sofrası kuruldu. Yemekte konuşan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, "Eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en sevdiği yemeklerinden oluşan soframız bereketli olsun, uzun yıllar bizleri bir araya getirsin" temennisinde bulundu.

Cumhuriyetin ilan edilişinin 92. yıldönümü dolayısıyla geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Turgutlu Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği İlçe Temsilciliği işbirliği ile Orta Park Kafeterya'da Gazi Sofrası kuruldu. İlk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en sevdiği yemeklerden oluşan sofraya, başta Kaymakam Uğur Turan, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Garnizon Komutanı Ömer Haşim Olgun, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Emre, daire amirleri, siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kuru fasulye, bulgur, üzüm hoşafı ve soğandan oluşan yemeklerin ikramından sonra davetlilere hitaben bir konuşma yapan ADD İlçe Başkanı Ali Tezcan, katkılarından ve desteklerinden dolayı Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin'e teşekkür ederek, Cumhuriyet'in 92. yılını kutladı. Ardından Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin bir konuşma yaparak günün anlam ve önemine vurgu yaptı.

CUMHURİYET ŞEREF SİMGEMİZ VARLIK NİŞANEMİZDİR

Türk Milletinin en değerli eserleri olan Cumhuriyet'in 92. yılının gururunu yaşadıklarını belirten Başkan Şirin, konuşmasında şunlara yer verdi:

"Bizler, vatan savunmasında çoluk-çocuk, genç-yaşlı, kadın-erkek ayırt etmeksizin halkımızın ne çileli yollardan geçtiğini bilen, tarih şuuruna sahip Büyük Türk Milletinin birer ferdi olarak milli ve manevi değerlerimizin emanetçileriyiz. Bu nedenledir ki biz halkımızın ve kahraman askerlerimizin yokluk ve yoksullukta boğazından geçen üzüm hoşafını, ekmeksiz yağlı buğday çorbasını ve kimi zaman maalesef aç karına vatan savunmasında olduklarını biliriz. Yoksulluk bir yana kalplerdeki iman ve inancın da bizleri kurtuluşa götüren en kıymetli duygular olduğu aşikardır. Cepheden cepheye koşan, dişinden tırnağından arttırdığı ne varsa vatanın kurtuluşu için feda eden herkes Cumhuriyet'in gücü etrafında toplanmıştır. İşte bu itibarla dünya tarihine altın harflerle yazılan zaferin ardından Atatürk'ün bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet yaşatmak, gelecek nesillere milli ve manevi mirasımızı aslına sadık şekilde teslim etmek hepimizin en önemli vazifesidir. Türk Milletinin ne kadar asil ne kadar vatanperver olduğunu şanlı tarihimize tekrar tekrar yazdıran o eşsiz kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi de bu önemli günde tekrar rahmetle anıyorum. Bu bayrak, bu devlet ve bu Cumhuriyet hepimizin şeref simgesi, varlık nişanesidir. Mensubu olmakla övündüğümüz Türk Milleti gücümüz ve güvencemizdir. Bu düşüncelerle ülkemizin ve milletimizin kurtuluşu için şanlı tarihimiz boyunca canlarını vermekten çekinmeyen başta ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizin aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum. Bugün Atatürkçü Düşünce Derneği'nin düzenlemiş olduğu ve Turgutlu Belediyesi olarak da katkı sunmaktan memnuniyet duyduğumuz bu değerli sofranın gelecek yıllarda da bizleri bir araya getirmesini diliyorum. Eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en sevdiği yemekler arasında yer alan kuru fasulye, bulgur, üzüm hoşafı ve soğandan oluşan soframızın bereketli olmasını temenni ediyorum."

Kaymakam Uğur Turan da bir konuşma yaparak, Cumhuriyet'in 92. yılını kutladı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediye ve Add Gazi Sofrası Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement