Belediye Yollara 211 Bin Ton Asfalt Serdi - Son Dakika
Güncel

Belediye Yollara 211 Bin Ton Asfalt Serdi

Belediye Yollara 211 Bin Ton Asfalt Serdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Nisan ayından bu yana kentin bulvar ve caddelerine 211 bin ton asfalt serdi.

18.09.2015 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, asfalt, yol yapım ve bakım çalışmalarını 4 merkez ve 13 kırsal ilçe olmak üzere toplam 17 ilçede 15 bin kilometrelik alanda sürdürüyor.

Kent merkezinde iki ekiple asfalt seren, üç ekiple yama yapan, kırsalda her ilçede üçer ekiple çalışmalarını sürdüren Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, nisan ayından bu yana kentin ana arterlerine yaklaşık 211 bin ton asfalt serdi.

Kayapınar'ın ardından çalışmaların kaydırıldığı Sur, Yenişehir ve Bağlar ilçelerinde asfalt serim faaliyetlerine devam eden Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı'na bağlı asfaltlama ekipleri, Yenişehir ilçesinde Şehitlik ve İstasyon Caddesi ile Bağlar ilçesinde Mezarlık Caddesi'nde asfalt serim çalışmalarını tamamladı. Ekipler, Bağlar'da Orhan Doğan Caddesi'ni (Yeni Hal 3. Cadde) asfaltlamak üzere hazırlıklara başladı.

Dört ilçede asfaltlanan yollar

Ekipler, şimdiye kadar Kayapınar ilçesinde Tekel Caddesi, Fırat Bulvarı, Selahattin Eyyubi Bulvarı, Kayapınar Caddesi, Yılmaz Güney Caddesi, Musa Anter Caddesi, Ayşenur Zarakolu Caddesi, Ahmet Arif Caddesi, 75 Metre Servis Yolları, İl Otogarı Önü Servis Yolu; Bağlar ilçesinde Medine Bulvarı, Öğretmenler Caddesi, Cengizler Caddesi, Yeni Hal Caddesi, Karanfil 7. Cadde, Emek Caddesi, Mezarlık Caddesi; Sur ilçesinde Gazi Köşkü içi ve Bağıvar içi; Yenişehir ilçesinde ise, Fiskaya Caddesi, Aziziye Mahallesi, TOKİ 3. Etap Otobüs Güzergahı, Elazığ Caddesi, Sezai Karakoç Caddesi, Galip Deniz Kışlası önü, Şehitlik Caddesi, Yaradana Kul Caddesi, İstasyon Caddesi, Dr. Şeref İnalöz Caddesi, Mimar Sinan Caddesi'ni asfaltladı.

Yollar bakım ve onarım geçirildi

Diyarbakır il sınırları içinde altyapı çalışmalarının tamamlandığı cadde ve bulvarlarda vatandaşların tozdan etkilenmemesi ve asfalta hazırlık yapılması için 56 bin ton asfaltla yollarda bakım ve onarım çalışması yapıldı. Buna göre, Kayapınar ilçesinde Musa Anter Caddesi, Diclekent Bulvarı, 75 metre bordur dibi, Nazım Hikmet Bulvarı; Yenişehir ilçesinde, Benusen, Elazığ Bulvarı, İstasyon Caddesi, Kışla Caddesi, Hintlibaba Caddesi, Ali Emiri Caddesi, Aziz Mahmutoğlu Caddesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi ile kentin diğer ilçelerindeki birçok caddede, değişik tarihlerde bakım ve onarım çalışmaları yapıldı.

Çalışmalar Bağlar ve Yenişehir'de sürdürülüyor

Ekipler, 2015 yılı asfalt programı doğrultusunda çalışmalarını ekim ayı sonuna kadar sürdürmeyi hedeflerken, bayramdan sonra sırasıyla Bağlar ilçesinde Cemiloğlu, Yenil Hal ve Karanfil 6. Caddesi ile Yenişehir ilçesindeki İnaloğlu ve Akkoyunlu Caddesi'nde asfalt serim çalışması yürütecek.

40 bin ton asfalt daha dökmeyi hedefliyoruz

Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı yetkilileri, nisan ayından bu yana bulvar ve caddelere 155 bin ton asfalt serdiklerini, 56 bin ton asfaltla da yollarda bakım ve onarım çalışması yaptıklarını bildirdi. Yetkililer, programda yer alan çalışmaların tamamlanması, hava koşullarının da uygun olması halinde aciliyetin söz konusu olduğu bulvar ve caddelerde asfaltlama çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti. Bundan sonra yapacakları çalışmalarda 40 bin ton daha asfalt dökmeyi hedeflediklerini ifade eden yetkililer, 2015 yılı için öngördükleri 260 ton asfalt serme hedefinin üzerinde programlarını tamamlayacaklarını kaydetti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Belediye Yollara 211 Bin Ton Asfalt Serdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Mahsun: Bizim yol on senedir yapılacak diyorlar hala bişi yok anlamadım bu işten yüz defa Müracaat ettik gelecez diyorlar ha gelecek ha gelecek 0 0 Yanıtla

Advertisement