Belediye Yönetiminden Elektrik Protestosu - Son Dakika
Yerel

Belediye Yönetiminden Elektrik Protestosu

Belediye Yönetiminden Elektrik Protestosu

Bitlis’in Tatvan Belediye Başkanı, başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, biriken borç nedeniyle Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) tarafından şebeke suyu depolarına giden elektriğin kesilmesini oturma eylemi yaparak protesto ettiler.

08.07.2014 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Tatvan Belediye Başkanı, başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, biriken borç nedeniyle Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) tarafından şebeke suyu depolarına giden elektriğin kesilmesini oturma eylemi yaparak protesto ettiler.

VEDAŞ, Tatvan ilçesinde belediye tarafından son 10 yıldır maddi sıkıntılardan dolayı ödenemeyen ve toplamda 20 milyon lirayı bulan elektrik borcu nedeniyle ilçeye su veren içme suyu depolarının elektriğini kesti. İlçenin yüzde 70'lik su ihtiyacını karşılayan su deposu ve diğer birkaç su deposunda elektriklerin kesilmesi nedeniyle ilçeye su verilemiyor. Belediye yetkilileri ise, vatandaşların tepkisine neden olan sorunu çözmek için başlattıkları girişimin olumsuz sonuçlanması nedeniyle son çare olarak eyleme başvurdu. Yapılan tüm girişimlerin sonuçsuz kalması ve yetkililerin kesintiden vazgeçmemesi nedeniyle olaya tepki gösteren Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri, tepki amacıyla VEDAŞ önünde oturma eyleminde bulundular.

Tatvan ilçesinden Bitlis merkezde bulunan VEDAŞ Bitlis İl Müdürlüğü önüne gelen Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri burada basın açıklaması yaptı. Gazetecilere açıklamada bulunan Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, VEDAŞ'a son 10 yıla ait yaklaşık 20 milyon lira elektrik borçlarının bulunduğunu, VEDAŞ'ın ise bu borcun bir an önce ödenmesi konusunda baskı yaptığını, ancak belediyeye gelen bütçe ile bu borcu yapılandırmadan ödemelerinin mümkün olmadığını söyledi. Son 10 yıldan bu yana birike gelen borcu ödeyememelerinden dolayı VEDAŞ tarafından ilçenin yüzde 70'lik su ihtiyacını karşılayan Kırkbulak Su Deposu'na giden enerji ve diğer birkaç su deposundaki enerjiyi kestiğini, bu nedenle de Ramazan ayında vatandaşların mağdur edildiğine dikkat çeken Başkan Aksoy, yapılan kesintiyle adeta bölgenin parlayan yıldızı olan 70 bin nüfuslu ilçenin can damarının kesildiğini belirtti. Başkan Aksoy, "VEDAŞ yetkilileri önceki dönemlerden birikerek günümüze kadar gelen borçlar nedeniyle bugün itibariyle enerji kesintisine gittiler. Yapılan kesintiyle ilçenin yüzde 70'lik su ihtiyacını karşılayan Kırkbulak ve diğer birkaç su deposundan ilçeye su verilememesi anlamına geliyor. Enerji kesintisi demek Tatvan'ın susuz kalması demek. Bunu yapmaya ne VEDAŞ yetkililerinin ne de ilgililerin bu Ramazan ayında halkımızı susuz bırakmaya hakkı yoktur. Su hayattır ve VEDAŞ tarafından maalesef hayat damarı kesilmiştir" dedi.

Yıllardır alınmayan bir borç yükü ile karşı karşıya olduklarını dile getiren Başkan Fettah Aksoy, "Biz tabii ki borçlarımızı yapılandırarak ödemeyi planlıyoruz. 10 yıllık bir borçla, yani 20 milyonluk bir borçla muhatap oluyoruz. Bu borcun hemen istenmesi haksızlıktır. Biz bunu ödeyemeyiz. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Lütfen enerjimizi geri bırakın. Çünkü şu anda ilçemiz susuz ve insanlar öfkeli. Ramazan ayı olması da ayrıca vatandaşların mağduriyetini ikiye katlıyor" şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından Başkan Aksoy, yardımcıları ve meclis üyeleri VEDAŞ önünde bir süre oturma eylemi gerçekleştirdiler. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediye Yönetiminden Elektrik Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement