Belediyede Pazar Yerleri İçin Kura Çekildi - Son Dakika
Yerel

Belediyede Pazar Yerleri İçin Kura Çekildi

Belediyede Pazar Yerleri İçin Kura Çekildi

Kütahya Belediyesi tarafından yeni yaptırılan pazaryeri için kura çekimleri gerçekleştirildi.

09.01.2014 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Belediyesi tarafından yeni yaptırılan pazaryeri için kura çekimleri gerçekleştirildi.

Belediye binasındaki kura çekim töreninde, gazetecilere açıklama yapan Belediye Başkanı Mustafa İça, halka verdiği sözüne yerine getirdiğini, esnafların yerlerinin belirlenmesi amacıyla kura çekimini yaptıklarını söyledi.

Merkez pazar yerinin, kent içerisinde yaya ve araç trafiğini olumsuz yönde etkilediği için taşınma kararı alındığını belirten İça, şöyle konuştu:

"Burası, modern yapısı ile Türkiye'de ilk on pazar içerisine girebilecek bir yer oldu. Kütahya merkez pazar yerinin bulunduğu mevkinin kent trafiğini olumsuz etkilemesinden dolayı esnaf ve halkımızın talepleri doğrultusunda belediye meclisimizde bu kararı aldık. Pazar yerinin yerine yeşil, rekreasyon alanları ve buna benzer halkımızın ihtiyaçlarına yönelik alanların oluşturulması ve Çamlıbahçe'nin mevcut tarihi dokusunu da değiştirmeden çalışmalar için proje başlattık. Proje kapsamında pazarcı esnafımızın mevcut konumlarındaki yerlerini de küçültmeden yeni ve modern bir pazaryeri inşa ettik. Bu pazar yerimizin inşaatında elimizde olmayan nedenlerden dolayı gecikme oldu. Bu süreçte bazı esnaflarımızın kafalarında farklı düşünceler oluştu. Seçim atmosferi yaklaştıkça bu farklı düşüncelerin temposunu artırdılar. Gelinen son noktada bazı esnaflarımız çarşamba ve cumartesi günleri kurulan merkez pazar yerinin değiştirilmemesi yönünde talepleri oldu. Yine farklı siyasi mülahazalarla seçilecek olan belediye başkanının buraya karar verilmesi istendi. Biz bunlara alet olmayız. Konunun böyle bir noktaya gelmesini doğru bulmuyorum. Bu yüzden kuranın, merkez pazaryeri esnafına göre çekilmesini istedik. Bizden sonra gelecek arkadaşımız ne karar verirse o yapılır."

İça, daha sonra noter huzurunda pazar yerlerinin kura çekimini gerçekleştirdi.

Öte yandan, kura çekimine hiçbir pazar esnafı katılmadı. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Belediyede Pazar Yerleri İçin Kura Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement