Belediyeden 20 Bin Öğrenciye Kırtasiye Çeki - Son Dakika
Güncel

Belediyeden 20 Bin Öğrenciye Kırtasiye Çeki

Belediyeden 20 Bin Öğrenciye Kırtasiye Çeki

Zeytinburnu'nda okula başlayan 20 bin ilkokul öğrencisine 30 liralık kırtasiye çeki hediye edildi.

22.09.2016 08:40  Güncelleme: 08:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zeytinburnu Belediyesi ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen "Kırtasiye Yardımı" projesi kapsamında, Saniye Sezgin Elmas İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrencilere kırtasiye çeki hediye edildi. 1, 2, 3 ve 4'üncü sınıf öğrencilerinin tamamını kapsayan uygulamada belediye, öğrencilerin kırtasiye masraflarına destek olmayı amaçlıyor.

VELİLERİN YÜZÜ GÜLÜYOR

Her gün farklı okullarda 30 liralık kırtasiye çekinin dağıtıldığı projede, öğrencilere verilen çeklerin üzerinde öğrenci adına düzenlenen seri numaralar yer alıyor. Üzerlerindeki seri numaralar sayesinde ilçedeki anlaşmalı kırtasiyelere kimlikleriyle birlikte giden öğrenciler, kuponların geçerli olduğu kırtasiyelerden belirtilen miktarda alışveriş yapabiliyor. Velilerin yüzünü güldüren uygulamadan en çok da dar gelirli aileler memnun.

"20 BİN ÖĞRENCİYE BU ÇEKLERDEN DAĞITILDI"

Hediye çekini 1, 2, 3 ve 4'üncü sınıfta okuyan ilkokul öğrencilerinin tamamına verdiklerini belirten Zeytinburnu Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü'nde görevli Sosyolog Sultan Çekici, "Zeytinburnu ilçesinde 13 okul var, yaklaşık 20 bin öğrenciye bu çeklerden dağıtıldı. Çeklerin üzerinde anlaşmalı olan kırtasiyelerin isimleri yazıyor. Öğrenciler aldıkları çekle, ebeveynleriyle birlikte kırtasiyeye gidip istediği araç ve gereçleri alabiliyor. Çeklerimizi dağıtırken hiçbir ayrım yapmıyoruz. Geçen yıl yapılan uygulama ile 18 bin öğrencimize hediye çeki dağıtmıştık. Konuyla ilgili olumlu sonuçlar alınca devamını getirmek istedik. Amaç, hem eğitime destek sağlamak hem de dar gelirli ailelere bir nebze de olsa yardımcı olmaya çalışmak." dedi.

Hediye çekiyle ne alacağına kararlaştırmaya çalışan 3'üncü sınıf öğrencisi Fahrettin Ürgün "Bugün bize 30 liralık kırtasiye çeki dağıttılar. Çeki bize Zeytinburnu Belediye Başkanı dağıttı, ona teşekkür ediyorum. Resim yapmayı çok seviyorum, o yüzden boya ve resim defteri alacağım tabi duruma göre oyun hamuru da alabilirim" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Belediyeden 20 Bin Öğrenciye Kırtasiye Çeki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement