Belediyeden Bahçelievler Mahallesinde Geleneksel İftar Programı - Son Dakika
Yerel

Belediyeden Bahçelievler Mahallesinde Geleneksel İftar Programı

Belediyeden Bahçelievler Mahallesinde Geleneksel İftar Programı

Bilecik Belediyesi Bahçelievler Mahallesi sakinleri ile beraber iftar yemeğinde bir araya geldi.

20.07.2014 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Belediyesi Bahçelievler Mahallesi sakinleri ile beraber iftar yemeğinde bir araya geldi.

Çocukların, şişme oyun gruplarında gönüllerince eğlendiği iftar programında ilahi grubu tarafından ilahiler seslendirildi. Bahçelievler Mahallesi'nde gerçekleştirilen iftar programına, Belediye Başkanı Selim Yağcı, eşi Fatma Yağcı ile birlikte katılarak, mahalle sakinleriyle selamlaştı. Yağcı, Bilecik'te gerçekleştirilen iftar programlarına gösterilen ilginin yoğun olduğuna dikkat çekti. Başkan Yağcı, "Öncelikle davetimize kırmayarak, icabet ettiğiniz için teşekkür ediyor, hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Ramazan ayınızı ve gelecek Kadir Gecenizi şimdiden tebrik ediyorum. Değerli kardeşlerim, Ramazan birlik, beraberlik, sevgi, hoşgörü, kardeşlik ve dayanışma ayıdır. Ramazan paylaşma ve pastlaşma ayı. Yoksulları görüp, gözetme ayı. Kimsesizlerin en fazla kimsesi olma ayıdır. Yani Ramazan gerçekten maneviyatın üst noktaya çıktığı, her şeyin gerçek sahibine ait olduğunu en fazla hissetiğimiz bir ay. Geçen yıl başlatmış olduğumuz güzel bir geleneği, sizlerin isteği ve talebi ile bu yıl da gerçekleştiriyoruz. Sağ olun teşrif ettiniz. Bizler de çok şükür aynı arzu ve istekle devam ediyoruz. Çok şükür bizler huzur ve mutluluk içinde yaşıyoruz. Ancak hocamızın da duasında belirttiği gibi dünyanın dört bir yanında müslüman coğrafyasındaki kardeşlerimiz büyük sıkıntılar içindeler. Başta Filistin ve Gazze olmak üzere Suriye'de, Kerkük'te, Myanmar'da birçok sıkıntı var. Bizler şu anda dua etmekten başka bir şey yapamıyoruz. Buradaki rızkın şükrünü, onlar için dua ederek, onlara yardım ederek yapmalıyız, onlara dua etmeliyiz. Rabbim dünyanın her noktasında, sıkıntı içerisinde olan tüm kardeşlerimize kolaylıklar versin, huzur versin ve zalimlerin zulmünden kurtarsın. Allah bu tür olaylar bizlerin başına vermesin. Cenabı Allah, birlik ve beraberliğimizi arttırsın ve bu zulmü sonlandırsın" dedi.

"BAŞBAKANIMIZ BİLECİK'E GELİYOR"

Belediye Başkanı Selim Yağcı, programda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da Bilecik'e gelişi dolayısıyla Bileciklileri programa davet etti. Başbakan'ın uzun süredir Bilecik'e gelemediğini hatırlatan Başkan Yağcı, "Nasip olursa 25 Temmuz Cuma günü saat: 16: 00'da Sayın Başbakanımız, Cumhurbaşkanı adayımız ilimize teşrif edecekler. Hızlı Tren İstasyonumuzun açılışı dolayısıyla burada olacak. Uzun zamandır kendisini ilimizde görmemiştik. Gerçekleştirilecek olan programa sizleri davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

İftar programında başta Filistin ve Gazze olmaz üzere dünyanın birçok bölgesinde Müslümanlara yapılan zulmün sona ermesi için dualar edildi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediyeden Bahçelievler Mahallesinde Geleneksel İftar Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement