Belediyeden Çevrecilere Ödün Vermedi - Son Dakika
Güncel

Belediyeden Çevrecilere Ödün Vermedi

Belediyeden Çevrecilere Ödün Vermedi

Balıkesir'de Kaya Avni Sağlıkçı Koşu Parkı'ndaki ağaçların yerinden sökülüp, kesilmemesi için imza kampanyası başlatan Atatürk Mahallesi sakinlerinden bir grup bugün AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile görüştü.

18.05.2015 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de Kaya Avni Sağlıkçı Koşu Parkı'ndaki ağaçların yerinden sökülüp, kesilmemesi için imza kampanyası başlatan Atatürk Mahallesi sakinlerinden bir grup bugün AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile görüştü. Basına kapalı yapılan görüşmede Başkan Uğur, Göl Park Projesi'nde bir değişikliğe gidilmeyeceğini açıkladı. Hayal kırıklığı ile belediyeden ayrılan mahalle sakinleri buna karşın konunun takipçisi olacaklarını, imza kampanyalarını da sürdüreceklerini vurguladı.

Büyükşehir Belediyesi'nin Altıeylül İlçesi'nde Kaya Avni Sağlıkçı Koşu Parkı'ndaki 100 kadar ağacı, 'Göl Park Projesi' kapsamında kökünden kesip, bir bölümünü de söküp taşıdığını ve bu çalışmanın sürdüğünü hatırlatan Atatürk Mahallesi sakinlerinden Neslihan Tekeli, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

"Biz buraya yeşil dokunun korunması umuduyla geldik. 25-30 senelik ağaçların yok edilmemesini, parkın bu şekilde kalmasını istediğimizi belirttik. 'Projenizi bu ağaçlara dokunmadan yapın' dedik. Ama maalesef kabul görmedi. Başkan Uğur projeyi seçimden önce kamuoyuyla paylaştığını ve mutlaka gerçekleştirileceğini söyledi. Ne yazık ki 'projeye uygun olmadığı için ağaçlar sökülecek, kesilecek ve yeniden ağaçlandırılacak' dediler. Çok üzgünüz."

Başkan Uğur'un yeni proje ile parkın daha yeşil olacağını söylediğini açıklayan Tekeli, "Ancak yeni projede birçok yeni bina var. Açıkçası bu binaların neler olduğunu da bilmiyoruz. Ama anlaşıldığı kadarıyla yeşil alan yok olacak. Biz herşeye rağmen konunun takipçisi olacağız, imzalarımız devam edecek" diye konuştu.

"KATILIMCI DEMOKRASİ NEREDE?"

Görüşmeye katılan mahalle sakinlerinden Avukat Ayşe Özkan ise, şöyle konuştu:

"Benim gözlemlediğim ülkedeki genel anlayışın Balıkesir'e yansımasıdır. 'Biz şu kadar oyla geldik, istediğimizi yaparız' diyorlar. Biz de kendilerine katılımcı demokrasiden bahsettik. Yani size oy vermeyen yüzde 60 da Balıkesir halkı. 'Mahallemizle ilgili herhangi bir yapılaşma kararı alınıyorsa bize de danışılması gerekiyor' dedik. Artık çağdaş demokrasilerde 'Çoğunluk ne derse o olur' diye bir şey yok. Katılımcı demokrasiden bahsediyoruz ya, burada aslında olması gereken her birimle ilgili vatandaşın talebi nedir? Yapacağım işi beğeniyor mu beğenmiyor mu? Katkı sunabilir mi? Fikri nedir? gibilerinden küçük bir referandum yapılır. Biz oradan istifade edecek insanlarla birlikte projenin oluşturulması gerektiğine inanıyoruz. Bütün belediyelerde bu anlayışın geliştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Burada eksik gördüğümüz nokta buydu. Başkan Uğur'a bunu ifade ettik."

Parktaki ağaçların sökülüp kesilmemesi için başlatılan kampanyada imza sayısının 1500'e ulaştığı açıklanırken, TMMOB'ye bağlı odalarla, İnsan Hakları Derneği, Balıkesir Demokrasi Platformu, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği ÇYDD, ADD gibi kuruluşların da kampanyaya destek ve imza verdiği belirtildi. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belediyeden Çevrecilere Ödün Vermedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement