Belediyeden "Güneş Enerjili Şarj İstasyonu" Hizmeti - Son Dakika
Yerel

Belediyeden "Güneş Enerjili Şarj İstasyonu" Hizmeti

Kütahya Belediyesi, cep telefonlarının şarj edilebilmesi ve karbon salınımına dikkati çekmek amacıyla güneş enerjisiyle çalışan şarj istasyonları kurmaya başladı.

30.04.2015 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Belediyesi, cep telefonlarının şarj edilebilmesi ve karbon salınımına dikkati çekmek amacıyla güneş enerjisiyle çalışan şarj istasyonları kurmaya başladı.

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, şimdilik Zafer Meydanı ve Sevgi Yolu olmak üzere iki noktada kurulan istasyonları tanıttı.

Meydandaki tanıtım toplantısında konuşan Saraçoğlu, günümüzde cep telefonlarının insanların vazgeçilmezi haline geldiğini söyledi.

Buna karşın cep telefonu şarjının bazı zamanlar büyük sıkıntı oluşturduğunu belirten Saraçoğlu, şunları kaydetti:

"Bu proje ile tüm enerjisini güneşten sağlayan istasyonlar vasıtasıyla farklı telefonlara uyumlu şarj kabloları ile kişilerin telefonlarını ücretsiz bir şekilde şarj edebilecek. Belediyemiz tarafından yenilenebilir enerji çalışmaları içerisinde yer alan, şimdilik iki farklı noktaya bu istasyonlardan kurduk. Şu an için Zafer Meydanı ve Sevgi Yolu Vakıfbank Şubesi önünde deneme amaçlı kurduğumuz bu istasyonlardan, vatandaşlarımızın yoğun bulunduğu ve alacağımız talep üzerine diğer farklı bölgelere de koyacağız."

Saraçoğlu, projedeki bir başka amaçlarının ise doğal kaynakların sürdürülebilirliği ve karbon salınımının azaltılması olduğunu sözlerine ekledi.

Daha sonra sistem, katılımcılara ve basın mensuplarına tanıtıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Belediyeden 'Güneş Enerjili Şarj İstasyonu' Hizmeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement